Routes


  1. Logistiek Centrum Extra@Home – PostNL  Amersfoort & Warehouse Videojet Technologies Europe De Meern (Warehouse Management Systemen)
  2. Distributiecentum Mediq groothandel in Oss‎ (Voorraad Optimalisatie)
  3. PACCAR Parts Distribution Center (PDC) – DAF Trucks Eindhove & Omron European Distribution Center Den Bosch (Material Handling Systemen)

 


Logistiek Centrum Extra@Home – PostNL  Amersfoort 

PostNL en Extra@Home startten in 2010 een distributienetwerk voor grote consumentengoederen als koelkasten en tuinmeubelen. Vorig jaar werd daar in Amersfoort een speciaal logistiek centrum voor ingericht, met als kloppend hart Astro WMS, het warehouse management systeem van Consafe Logistics. Tijdens Logistiek Live op 18 september krijgen deelnemers de gelegenheid het logistiek centrum van Extra@Home te bezoeken en er wordt tekst en uitleg gegeven over de logistieke keuzes die zijn gemaakt voor dit opvallende dc.

Lees hier het volledige praktijkverhaal van PostNL Extra@Home >>>

 

Warehouse Videojet Technologies Europe De Meern

Videojet Technologies Europe, leverancier van codeersystemen, inkten en reserveonderdelen implementeerde vorig jaar Astro WMS van Consafe Logistics in haar warehouse. Deelnemers aan Logistiek Live kunnen dit magazijn in De Meern op 18 september met eigen ogen bekijken. Dan wordt ingegaan op de logistieke processen en de rol die het WMS daarin speelt. “We zijn kunstenaars op de vierkante meter.”

Lees hier het volledige praktijkverhaal van Videojet >>>

 


Distributiecentum Mediq groothandel in Oss‎ 

Mediq is een internationale leverancier van medische hulpmiddelen, geneesmiddelen en bijbehorende zorg. In Oss is het warehouse van Mediq Apotheken Nederland gesitueerd. Deelnemers aan Logistiek Live krijgen op 18 september de mogelijkheid de grootste farmaceutische groothandel van Nederland te bezoeken. Tijdens een rondleiding wordt de logistieke werkwijze uitgelegd en ingegaan op de centrale rol die Slim 4, het pakket van Slimstock voor voorraadoptimalisatie, inneemt.

Lees hier het volledige praktijkverhaal van Mediq >>>

 


PACCAR Parts Distribution Center (PDC) – DAF Trucks Eindhoven

Paccar, het moederbedrijf van vrachtwagenfabrikant DAF, opende vorig jaar een nieuw onderdelendistributiecentrum in Eindhoven van waaruit dealers en andere distributiecentra in Europa worden bevoorraad. Deelnemers aan Logistiek Live op 18 september krijgen de mogelijkheid dit nieuwe spare parts dc te bezoeken. Ad Kamp, manager operations support, zal dan samen met leverancier SSI Schäfer een rondleiding verzorgen om de inrichting van de logistieke processen toe te lichten.

Lees hier het volledige praktijkverhaal van Paccar >>>

 

Omron European Distribution Center Den Bosch

In Den Bosch is het Europese distributiecentrum van Omron gevestigd. Vanuit dit warehouse levert deze fabrikant van elektronische componenten voor meet- en regeltechniek haar producten aan Europese groothandels en bedrijven. Op 18 september kunnen deelnemers aan Logistiek Live het EDC van Omron in Den Bosch bezoeken. Tijdens een rondleiding wordt de hoge mechanisatiegraad van het warehouse getoond en ingezoomd op de belangrijke rol die lean in de logistieke operatie speelt.

Lees hier het volledige praktijkverhaal van Omron >>>