Sprekers

Plenaire sprekers


 

René van Rijckevorsel – Hoofdredacteur Elsevier en Elsevier Juist 

  René van Rijckevorsel (1961) is sinds 2001 plaatsvervangend hoofdredacteur van Elsevier. Daarnaast is hij hoofdredacteur van Elsevier Juist, het maandblad dat in juli 2013 werd geïntroduceerd. In 2004 was hij verantwoordelijk voor de lancering van elsevier.nl.

Van 1999 tot 2004 was hij chef van de redactie Nederland, van 1996 tot 1999 was hij correspondent in Zuidelijk Afrika (standplaats Harare) en van 1994 tot 1996 was hij chef van de redactie Buitenland.
In de jaren daarvoor werkte hij onder meer als freelance journalist, was hij correspondent in Tunis, en redacteur bij het maandblad Money. 

Hij is, samen met Elsevier-redacteur Rik Kuethe, auteur van het boek Verre Vrienden. Brieven tussen twee werelden (Thomas Rap, 1998). In 2013 verscheen Taalamuses, 126x de woorden van het goede leven (Elsevier Boeken).

Van Rijckevorsel studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. 

   
Ghislaine Duymelings – Managing Director Manutan Benelux bij Manutan
  Ghislaine Duymelings (44), Managing Director van Manutan Benelux, studeerde Internationale Bedrijfskunde aan de European University van Antwerpen. Na haar studie begon ze in 1992 als Marketing Manager Overtoom België en werkte daarna in diverse managementfuncties voor Manutan Duitsland, Italië, Portugal en Spanje. Sinds 2011 is Ghislaine werkzaam als MD voor Manutan Benelux. Naast de overgang van Overtoom naar Manutan is zij vol energie bezig met het zichtbaar maken van de nieuwe visie van Manutan: Ondernemen voor een betere wereld. Voor medewerker, klant en maatschappij. Ghislaine woont samen en heeft twee kinderen.
     
René Olsthoorn – CFO bij PontMeyer
 

René Olsthoorn (46), CFO van PontMeyer N.V., studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU in Eindhoven en Management Accounting aan de VU in Amsterdam. Na eerst bij Fokker en Svedex in productiebedrijven te hebben gewerkt, is hij sinds 1996 werkzaam bij bedrijven die voornamelijk gericht zijn op handelsactiviteiten: in de papiergroothandel als logistiek en later als financieel eindverantwoordelijke, en de laatste vijf jaar als CFO bij PontMeyer, leverancier van hout en bouwmaterialen aan iedereen die bouwt of verbouwt. Continu verbeteren is een centraal thema in zijn werk. Met name de afgelopen  jaren zijn er grote stappen nodig geweest om als toeleverancier van de bouw het bedrijf aan te passen aan de sterk veranderde markt. 

De onderwerpen logistiek en financiën zijn zeker in een handelsonderneming nauw met elkaar verbonden en dat maakt zijn rol als CFO binnen PontMeyer erg interessant. René is getrouwd en heeft drie kinderen.

     
Marinus Ploos van Amstel – CFO bij Centraal Boekhuis B.V.
  Na mijn studiebedrijfseconomie, heb ik bijna 10 jaar bij SCA gewerkt als Controller & Customer Service manager. Sinds 2001 ben ik werkzaam bij CB, een bedrijf dat zich toelegt op de logistiek van boeken, fashion en Healthcare. Na 10 jaar als commercieel directeur ben ik sinds 2012 verantwoordelijk als financieel directeur. In de verschillende functies heb ik veel aandacht besteed aan Supply Chain Management en het belang van optimalisatie van voorraden in de keten, als belangrijke voorwaarde voor de winstgevendheid van de verschillende spelers in de keten.Naast mijn werk bij CB ben ik actief als penningmeester van de vereniging Logistiek management (vLm).
     
     
Sprekers kennissessies


 
Milou Brüll  – Sales Manager Benelux bij Consafe Logistics
  Milou Brüll is Sales Manager Benelux bij Consafe Logistics, een supply chain executie software specialist met het hoofdkantoor in Zweden. Bijna dagelijks spreekt zij met voorraadhoudende bedrijven over Supply Chain en WMS-oplossingen, waardoor ze  de verschillende processen en uitdagingen van de markt goed begrijpt. Haar  speciale interesse en expertise gaan uit naar E-commerce. 
     
Martin Swaters – Directeur Incore Software
  Wij zijn sinds 1988 producent van bedrijfskritische logistieke software en hebben producten ontwikkeld als het WMS systeem Locus (activiteiten verkocht) en het Supply Chain Portal. Ons doel is door middel van Supply Chain Portal de samenwerking in de keten te verbeteren door transparanter, voorspelbaarder en efficienter samen te werken in alle ketenprocessen rond orders, zendingen en logistieke capaciteitsplanningen.