Kennissessies

WMS in ERP of een los WMS-systeem?  

Is de nieuwe Warehouse en Transport Management module van Microsoft Dynamics AX 2012 robuust genoeg om te kiezen voor een geïntegreerde ERP/WMS oplossing? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de kennissessie van HSO. Aan de hand van een korte demonstratie en aantal scenario’s wordt u in 45 minuten bijgepraat over de nieuwe WMS/TMS mogelijkheden van AX 2012 R3.

Doelgroep van de sessie zijn logistiek managers en IT-managers van bedrijven:

  • die zich oriënteren op nieuwe ERP/WMS software;
  • gebruikers van Microsoft Dynamics AX die een upgrade overwegen. 
 
   
Sprekers: Sjoerd Leiker (Presales Consultant – HSO) en Jan Meijering (Business Consultant – HSO)  
   
Optimalisatie in het warehouse door middel van een WMS  
Een WMS zorgt voor optimalisatie en zorgt voor een efficiëntere logistieke operatie tegen lagere kosten en met minder fouten. Dat heeft u vast al vaker gehoord. Maar HOE helpt een WMS om processen in het warehouse te laten verbeteren en om deze verbetering ook continu te laten zijn? WAAROM maken uw mensen minder fouten? WELKE informatie kan het WMS u leveren om de voortgang inzichtelijk te maken en rapportages te vereenvoudigen? In deze sessie wordt stilgestaan bij de werking van Astro WMS onder andere aan de hand van voorbeelden uit casestudies.      
   
Spreker: Milou Brüll (Sales Manager Benelux – Consafe Logistics)  
   
Help! Mijn voorraad moet 10% omlaag!
 
Een veelvoorkomende KPI in organisaties is: de hoogte van de voorraadwaarde. Deze is vaak te hoog en moet worden verlaagd. Verschillende afdelingen hebben varierende behoeftes en ondertussen zijn er ook nog eens constant verschuivingen in de keten. Tijdens de workshop gaan we praten over een mechaniek die zorgt dat de voorraad mee-ademt met marktvraag en is afgestemd op levertijden en variaties in vraagpatronen. 

Hiermee wordt voorzien in alle behoeftes: het reduceren van werkkapitaal èn een verbeterde product beschikbaarheid – en daarmee een verhoogde service richting de klant.

 
   
Sprekers: Jan Kraaijeveld en René Geujen  
   
Excellereren door de benchmark  
Je concurrentie voor blijven is cruciaal, maar om dat effectief te doen moet je wel weten hoe de markt performt. Om je concurrentiepositie te toetsen kan je het beste je bedrijf vergelijken met andere spelers in de markt. Als je wilt excellereren in je bedrijfsstrategie ‘Operational Excellence’ bijvoorbeeld, dan moet dit zichtbaar worden in de cijfers. Maar stel dan de vraag: ‘Is een gemiddelde omloopsnelheid van 10 in de Technische Groothandels branch eigenlijk wel excellent?’. Je wilt inzicht in de prestaties van andere bedrijven om nog beter te weten waar je moet sturen voor optimale resultaten. 

Voorraadanalyses bij ruim 600 klanten leveren een schat aan informatie op voor Slimstock, die op dit moment bezig is om deze cijfers onder te brengen in een benchmark. Deze benchmark geeft deelnemers de mogelijkheid om zichzelf op verschillende belangrijke punten objectief te vergelijken met de concurrentie, en met de rest van de branche of markt. Tijdens de brainshop workshop zal actief kennis worden uitgewisseld: allereerst zal dieper worden ingegaan op enkele marktgerelateerde resultaten. Tevens zullen topics zoals ‘Capital Performance Monitor en Inventory Reporting’ aan de orde komen. 

 
   
Spreker: Bart van Gessel  
   
Samenwerken in de keten  
Samenwerken is een sleutelwoord tot succes. Coö peratief werken kennen we in vele vormen: intern of extern. Tussen afdelingen: verkoop, binnendienst, magazijn, transport en inkoop, en tussen bedrijven in de bedrijfskolom: exporteurs, importeurs, distributeurs, verkooporganisaties en eventueel via winkels naar de consument. Soms is de bedrijfskolom complex met acht schakels, maar vaak zijn er ook maar één of twee schakels: desondanks is er altijd een vorm van samenwerking.

Samenwerking kent vele facetten en knelpunten. In deze workshop gaan we in op hoe u de communicatie, informatie uitwisseling en procesafhandeling kunt stroomlijnen. Aan de hand van praktische voorbeelden uit eigen ervaring, geven we u praktische tips over hoe u de samenwerking met deze ketenpartners kan optimaliseren.

 
   
Spreker: Eric van Dijk  
   
EOQ formulier, 101 jaar succesvol!
 

Dit jaar bestaat de EOQ formulie 101 jaar!! Deze oude formule is nog springlevend en wordt veelvuldig toegepast. Wat zegt het getal eigenlijk en hoe maakt het verschil?Het zal u niets verbazen dat in de praktijk de seriegrootte niet wordt bepaald door uw bedrijfsstrategie (zoals het zou moeten zijn), maar opgelegd wordt door uw leverancier of nog erger; dat niemand weet waarom dat specifieke getal er staat. Na deze workshop zult u in staat zijn om de EOQ in uw bedrijf toe te passen en een juiste inrichting in Slim4 te maken, zodat de bestelserie niet meer zomaar een getal is in Slim4!

 

 

 
Spreker: Harry Westerink   
   

KPI’s: weet wat je meet

 

Om maximaal rendement uit de voorraad te halen is er voortdurend behoefte aan inzicht in zowel financiële als operationele prestatie indicatoren. In hoeverre zijn we ons bewust van hetgeen we meten en is er sprake van integraal overzicht? En hoe verhoudt zich dit tot de bedrijfsstrategie? Krijg meer grip op uw voorraad door uw ervaringen te delen met anderen.

 
   
Sprekers: Jan Kraaijeveld en René Geujen  
   
Succesvol PLC en Assortimentsmanagement 
 
Wilt u stappen maken op het gebied van assortimentsmanagement? Tijdens deze inspirerende sessie leggen we aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden uit hoe je met de productlevenscyclus van een artikel om gaat. Hierbij geven we antwoord op vragen als: Waar moet ik op letten in welke fase van de cyclus? Op welke gebieden valt er veel winst te behalen door middel van optimalisatie? Hoe manage ik de flow, de interne- en de externe omgeving? Naast PLC management komen ook thema’s als seizoenpatronen, winkel replenishment en de Economic Order Quantity aan bod.   
   
Sprekers: Stefan Kooijmans en Peter Bocken  
   
Samenwerking in de keten op internet, hoe werkt dat?  
Na het bepalen van de gewenste voorraad hoogte, hoef je alleen nog maar te regelen dat de juiste artikelen op het juiste moment, in de juiste hoeveelheden op de juiste plaats aanwezig zijn, liefst tegen de laagste kosten. Bol.com, Jumbo supermarkten, FootLocker, Carrefour, Blokker sluiten hun ketenpartijen aan op Supply Chain Portal van Incore. Een case over transparantie, voortgangsbewaking en sturing in de supply chain door samenwerking rond ketenprocessen op het gebied van inkooporders, zendingen, facturen en logistieke planningen.