Kennissessies

Het programma van de Material Handling dag omvat een uitgebreid blok met kennissessies, waarin de ervaringen van gebruikers centraal staan. Ieder kennissessie duurt 50 minuten. Het grootste deel daarvan is bestemd voor de spreker uit de logistieke praktijk (verlader, logistiek dienstverlener) op uitnodiging van de betreffende sponsor, die nauw betrokken is geweest bij de implementatie van het magazijn- of orderpicksysteem. Aansluitend nemen een expert en een logistiek professional plaats in korte paneldiscussie om de belangrijkste aspecten na te bespreken.


 

Ronde 1 (11.15 – 12.05 uur)

Sessie 1.1: Modernisering in magazijnen voor snellere leveringen met minder voorraden (case MSD Haarlem) 

Sessie 1.2: Flexibel mee bewegen met de markt (case vanHaren)

Sessie 1.3: Brandveiligheid in een geautomatiseerd magazijn (case Mepavex Logistics)


R
onde 2 (12.15 – 13.05 uur)

Sessie 2.1: Is geautomatiseerde opslag altijd de juiste keuze?

Sessie 2.2: Hoe palletbatches compact en betaalbaar beheren in een black box (case Nature’s Pride)

Sessie 2.3: Nieuw magazijn van Sumitomo Warehouse mikt op combinatie van binnenvaart en unieke technologi (case Sumitomo)

Ronde 3 (13.35 – 14.25 uur)

Sessie 3.1: Radicale verandering van distributie strategie (case Forever Direct EU)

Sessie 3.2: All-in Shuttle systeem voor opslag, picken, bufferen, sorteren én automatisch palletisere (case RENSA)

Sessie 3.3: Uniek Schaalbaar palletafbraak systeem (case Sita Suez)


Ronde 4 (14.35 – 15.25 uur)

Sessie 4.1: Slim orderpicken met Hänel Lean-Lift systemen (case Paul Meijering)

Sessie 4.2: Navigatiesystemen op smalle gangentrucks (case Jan de Rijk) 

Sessie 4.3: Goods To Man Picking, de volgende stap naar hogere nauwkeurigheid en productiviteit (case Adidas & The North Face) 

 


 

Modernisering in magazijnen voor snellere leveringen met minder voorraden

Efficiënte en duurzame ombouw van uitslagsysteem voor hoogbouwmagazijn MSD

Sinds 1956 produceert en verdeelt MSD op de site in Haarlem geneesmiddelen voor de Europese markt en andere werelddelen. In 1977 bouwde MSD hier een hoogbouwmagazijn, één van de oudste nog actieve automatische magazijnen in Nederland. Material handling expert Egemin Automation voorzag de palletkranen van nieuwe sturingen in 2005 en moderniseerde de voorzone. Sindsdien neemt Egemin ook het onderhoud van de installatie voor zijn rekening. Volgens zijn lean productiefilosofie wil MSD klanten sneller beleveren met minder voorraden. Daarom besliste MSD de capaciteit van zijn uitslagsysteem te verhogen en de bestaande transferwagen door een performantere conveyorcarrousel te vervangen. Egemin bouwde onlangs de installatie in minder dan 72 uur volledig om. Het resultaat: meer capaciteit, hogere beschikbaarheid, snellere leveringen en tevreden klanten.

Spreker: Marc Bruneel (Operations Manager Life Cycle Services Egemin Automation)
Expert: Arjen Kuyvenhoven (Eilogic)
Logistiek manager: Fred Romein (CB Logistics)

Deze kennissessies wordt u aangeboden door: 

Terug naar boven >>>


 

Flexibel mee bewegen met de markt

Hoe speel je in als distributiecentrum op de snelle ontwikkelingen van omni-channel?

De beloftes die gedaan worden aan de consument moeten worden waargemaakt. In de fashionwereld komt alles aan de orde. De collecties en capaciteit wisselen continu, er moet geleverd worden aan zowel de winkel als de consument. Liefst gisteren nog de vandaag bestelde goederen leveren. En het retourenproces moet optimaal geregeld zijn. vanHaren horend in de Deichmann Groep, een van de grootste Europese spelers binnen de schoenenindustrie, kent al deze aspecten en zij hebben net een nieuw distributiecentrum geopend, die de gereed is voor de komende trends en ontwikkelingen. Arthur Bontekoe, Logistiek Manager, zet uit hoe het distributiecentrum tot stand is gekomen en deze een belangrijk onderdeel vormt om aan de behoefte klant te voldoen. 

Expert : Johan Hoelen (VanRiet Material Handling Systems BV) & Arthur Bontekoe (Manager Logistiek vanHaren)
Expert: Ewout Raap (Denc)
Logistiek manager: Klaas de Win (Miss Etam)

Deze kennissessies wordt u aangeboden door: 

Terug naar boven >>>


 

Brandveiligheid in een geautomatiseerd magazijn 

Is preventie dweilen met de kraan open?

We kunnen allemaal wel een voorbeeld noemen. Het zal u maar gebeuren: brand. Wat komt er kijken bij het realiseren van een brandveilig gebouw? Niet alleen tijdens de bouw van het complex, maar ook tijdens het gebruik ervan. Zodat mens en product er zich veilig kan bewegen. Niet elke logistiek manager is op de hoogte van zijn verantwoordelijkheden daar waar het gaat om brandveiligheid. Ook regelgeving lijkt soms te verschillen per regio. Maar is dat legitiem? Tijdens deze sessie krijgt u tips en aandachtspunten om uw verantwoordelijkheden op het gebied van brandveiligheid op een juiste manier in te vullen, zodat u kosten en tijd bespaart, zonder dat dit ten koste gaat van veiligheid.

Sprekers: Arn van der Vorst & Dr ir A.F. Hamerlinck
Expert: Ralph Hamerlinck (consultant)
Logistiek manager: Trix van Limburg (Agristo)

Deze kennissessies wordt u aangeboden door: 

Terug naar boven >>>


 

Is geautomatiseerde opslag altijd de juiste keuze?

Welke keuze van opslag past bij u?

Tijdens de sessie zullen we alle vormen van opslag behandelen. Van traditioneel tot aan de modernste traverse systemen met shuttles waarbij we op elk van alle onderdelen zullen ingaan op de voor- en nadelen tussen de verschillende systemen vanuit een onafhankelijk perspectief.

Expert: Robert Kusters (Omron) 
Logistiek manager: Arjan Dibbink (Nissan)
Deze kennissessies wordt u aangeboden door: 

Terug naar boven >>>


 

Hoe palletbatches compact en betaalbaar beheren in een black box!

Innovatief 3D shuttle systeem voor toelevering van verpakkingen aan de productielijnen

Nature’s Pride is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit. Als onderdeel van de totale automatisering van hun opslag- en verpakprocessen heeft men gekozen voor een geïntegreerd palletopslagsysteem. Hierbij is gebruik gemaakt van innovatieve palletopslagsysteem van Viscon waarbij het automatisch opslaan en ophalen van pallets met behulp van draadloze satellieten gebeurt. Dit systeem is onlangs door Siemens gewaardeerd met de 1e prijs in haar Application Award 2014. 3D transport is gerealiseerd door een combinatie van liften, transversale shuttles en kanaalshuttles. De volledige integratie met het Warehouse Management Systeem geeft verder de volledige controle over de individuele pallets en koppelingen tussen de systemen. BITO heeft in de ontwikkeling van het opslagsysteem een unieke rol gespeeld door de benodigde staalconstructie in het opslagsysteem nauwlettend mee te ontwerpen en te integreren. Tijdens de kennissessie bespreken wij alle ins en outs met u van deze succesvolle toepassing.

Sprekers: Carl Ronsse  (BITO), Wouter van den Berg (Viscon) en Carl Ronsse (Viscon)
Expert: Vincent Weinschenk (Wherehows.com)
Logistiek manager: Steven Kersbergen (CTS)

Deze kennissessies wordt u aangeboden door: 

Terug naar boven >>>


 


Nieuw magazijn van Sumitomo Warehouse mikt op combinatie van binnenvaart en unieke technologie

Intelligente rollenbanen spil in orderverzamelproces

Vorig jaar betrok 3PL dienstverlener Sumitomo Warehouse haar nieuwe en eco-vriendelijke magazijn in Grobbendonk(B). In de multi-client site in Grobbendonk, 20.000 vierkante meter groot, voert Sumitomo Warehouse onder meer de Europese distributieactiviteiten uit voor Mizuno, de bekende fabrikant van sportartikelen. De dienstverlener licht de strategische keuze voor vestiging in de Antwerp East Port toe en gunt ons een kijkje in haar magazijn. Waarom werd er gekozen voor een mix van onder meer geautomatiseerde orderverzamelsystemen, intelligente rollenbanen en legbordstellingen in etagebouw? In deze sessie een overzicht van afwegingen en keuzes. 

Sprekers: Tom Leys (Sumitomo) & Leo Daenen (Savoye)
Expert: Eric Hereijgers (St. Onge)
Logistiek manager: Arnold van der Meer (Timberland)

Deze kennissessies wordt u aangeboden door: 

Terug naar boven >>>


 

Radicale verandering van distributie strategie 

Wat komt daar allemaal bij kijken?

In 2013 opende Forever Living Products, producent van dranken, gezondheids- en schoonheidsproducten met Aloë Vera als hoofdbestanddeel, een nieuw distributiecentrum op bedrijvenpark Borchwerf in Oud Gastel.  Forever Direct EU zit midden in de uitvoering van een tienjarenplan voor de herinrichting van de supply chain. Bij de plannen om het nieuwe distributiecentrum op te zetten om klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika nog beter te bedienen, heeft het bedrijf zich laten leiden door drie principes: samenwerken met de beste mensen die beschikbaar zijn, zelf controle hebben over de vitale processen in de supply chain en een duurzame opzet van de bedrijfsvoering. 

Sprekers SSI Schafer: Martin Zegers (Managing Director Forever Direct EU) & Corné Mathijssen (Supply Chain Improvement Manager)
Expert: Robert Kusters (Omron)
Logistiek manager: Marcel Evers (AS Watson)

Deze kennissessies wordt u aangeboden door: 

Terug naar boven >>>


 

All-in Shuttle systeem voor opslag, picken, bufferen, sorteren én automatisch palletiseren

The making off’ een uniek gerobotiseerd handlingsysteem

U kent dat wel. Elke succesvolle film heeft wel een versie van ‘the making off’. Daarin komen acteurs en andere medewerkers aan bod en krijgen we een inkijkje in de drijfveren en motivatie voor de film, de problemen, uitdagingen, afgekeurde scenes, bloopers en andere soms hilarische momenten. In deze kennissessie gaan we de leerpunten voor u op een rijtje zetten en krijgt u een kijkje achter de schermen van een uniek project dat KNAPP en RENSA samen succesvol hebben gerealiseerd. Het hele verhaal en dus niet alleen het eindproduct in de brochure. 

RENSA is een groothandel in producten op het gebied van verwarming en ventilatie en leveren aan eindklanten (B2B) door heel Nederland. KNAPP is leverancier van moderne en innovatieve material handling oplossingen.

Sprekers: (Job Schouten, Logistiek Manager RENSA) & René Wolters (algemeen directeur KNAPP Benelux)
Expert: Fred Bokhorst (i-Collector)
Logistiek manager: Patrick Günther (Valeant)

Deze kennissessies wordt u aangeboden door: 

Terug naar boven >>>


 

Uniek Schaalbaar palletafbraak systeem

Pallettransportsysteem bij Scania gericht op afbraak en uitsortering van pallets en innerunits

Door inzet van een schaalbaar pallet afbraak transport systeem kan SITA SiteService Scania in totaliteit ontzorgen. Sita heeft momenteel 2 verglijkbare installaties van MAAS Internal LogistiX in gebruik in zowel Nederland als in Frankrijk. De ontwikkeling van het concept is in samenwerking met MAAS gegaan, waarbij gekeken is naar de ROI en de ergonomische werkplekken. Door continu de stroom van honderden pallets per uur te analyseren, worden er verbeter punten onderkend, die doorgevoerd kunnen worden. Ook de wisselende stroom pallets, conjunctuur gevoelige productie van trucks, dient door inzet van flucturend personeel opgevangen te worden.

Spreker Johan Brinkman (Site manager Scania Zwolle, SITA SiteService Zwolle)
Expert: Ad de Wit (consultant)
Logistiek manager: Jeroen Boon (Norbert Dentressangle)

Deze kennissessies wordt u aangeboden door: 

Terug naar boven >>>


 

Slim orderpicken met Hänel Lean-Lift systemen

Orders op tijd de deur uit zonder stress!

Paul Meijering Metalen heeft de afgelopen jaren een sterke omzetgroei meegemaakt. Hoe ga je dan als ondernemer om met ruimtegebrek? En hoe kun je de picksnelheid op een efficiënte manier verhogen? Om de opslag en picking van componenten, waaronder fittingen en flenzen, te optimaliseren heeft Paul Meijering gekozen voor een Hänel Lean-Lift systeem in combinatie met een smalle gangenmagazijn. Beide worden beheerd en aangestuurd door het WMS van Hänelsoft. Door het finetunen van deze software en inbouwen van slimmigheidjes in het proces kan Paul Meijering de orders veel efficiënter èn op tijd de deur uit krijgen. Zonder stress!

Sprekers: Paul Meijering (Fa. Paul Meijering) & Rob Prijs (Fa. Paul Meijering)
Expert: Eric Hereijgers (St. Onge)
Logistiek manager: Nader bekend te maken

Deze kennissessies wordt u aangeboden door: 

Terug naar boven >>>


 

Navigatiesystemen op smalle gangentrucks 

Verbinding tussen WMS en heftruck zorgt voor een optimale productiviteit

De magazijnen van logistiek dienstverlener Jan de Rijk kennen duizenden palletposities. De juiste pallet op het juiste moment naar de juiste plaats krijgen is essentieel. In aanvulling op de bestaande WMS-software nam Jan de Rijk de volgende stap: magazijnnavigatie op de smalle gangentrucks, die communiceren met het WMS. De winst? Een hogere leverbetrouwbaarheid, hogere omslag- en pickprestaties en minder productschades. Directeur Warehousing & Distribution Evert-Jan Joosse vertelt u in welke mate de automatisering en mechanisering voor een optimale productiviteit van de magazijnen heeft gezorgd.

Spreker: Evert-Jan Joosse
Expert: Diana Vink
Logistiek manager: Arjan Dibbink (Nissan)

 

Deze kennissessies wordt u aangeboden door: 

Terug naar boven >>>


 

Goods To Man Picking, de volgende stap naar hogere nauwkeurigheid en productiviteit 

Wilt u weten hoe u de productiviteit tot wel 4 keer kunt verhogen en de nauwkeurigheid kunt verbeteren tot meer dan 99,9% binnen uw pick operatie?

Aan de hand van diverse casestudies laten wij u zien hoe de toepassing van de juiste pick techniek enorme voordelen oplevert voor de productiviteit en nauwkeurigheid binnen de warehouse-activiteiten van onze klanten. Van volledige GTM automatisering bij Adidas in Engeland, tot hybride oplossingen, zoals bij VF (The North Face) in België. Tevens worden andere voorbeelden van geautomatiseerde pick systemen bij bestaande bedrijven behandeld. In de meeste distributiecentra wordt het grootste gedeelte van de werktijd gebruikt door werknemers die kilometers lopen voor het picken van een aantal producten. Het zou fijn zijn als al die verspilde looptijd omgezet zou kunnen worden naar productieve handelingen. Dit is precies wat een goods to man-systeem doet, de pickproductiviteiten kunnen tot wel 4 keer worden verhoogd waarbij de nauwkeurigheid verbeterd wordt tot meer dan 99,9%. Vraagt u zich af of goods to man picking ook voor uw bedrijf geschikt is? Mark zal een antwoord hebben op uw vragen.

Spreker: Mark Steegh 
Expert: Vincent Weinschenk
Logistiek manager: Jeroen Dekker (Active Ants)

Deze kennissessies wordt u aangeboden door: 

Terug naar boven >>>