nieuws

Chaincargo krijgt 400.000 euro groeigeld voor spoedzend-app

Distributie 672

De Eindhovense startup ChainCargo heeft 400.000 euro aan groeigeld ontvangen. Dit bedrag wil het bedrijf gebruiken om zijn app voor spoedzendingen verder te ontwikkelen en op te schalen in de Benelux.

Chaincargo krijgt 400.000 euro groeigeld voor spoedzend-app

Chaincargo maakt gebruik van bestaande transportbewegingen bij een groeiend aantal van inmiddels ruim 200 aangesloten koeriers. Via de app worden spoedzending gekoppeld aan een chauffeur in de buurt die de lading mee kan nemen. De zending kan vervolgens realtime worden gevolgd.

Dienst speelt in op ‘transportkwesties’

De kapitaalinjectie van 400.000 euro, deels afkomstig van BOM Brabant Ventures, is bedoeld voor de verdere optimalisatie van de app, uitbreiding van het team en opschaling in de Benelux. Mede-oprichter van het Eindhovense bedrijf, Giovanni Gubbels (Head of Business & Operations van Chaincargo) laat weten dat hij trots is dat zijn bedrijf al binnen een jaar na de oprichting de eerste investeerders aan zich weet te binden. “Onze dienst speelt in op belangrijke kwesties in de transportsector. Dat wordt opgemerkt.”

Forse besparing op gereden kilometers

Het verminderen van files en het terugdringen van CO2 uitstoot is een van onze belangrijkste opdrachten van Chaincargo stelt investment manager Robin Franken van BOM Brabant Ventures. “Dit bedrijf toont aan dat door een slimme inzet van transportmiddelen het aantal gereden kilometers met 10-15 procent wordt teruggebracht. In potentie kan zelfs een besparing van 40 procent worden bereikt. Dat is niet alleen goed voor het milieu. Het zorgt ook voor minder files”, aldus Franken.

Tweehonderd koeriers bij Chaincargo

Chaincargo telt volgens eigen zeggen een jaar na oprichting zestien medewerkers. Inmiddels heeft de startup circa tweehonderd koeriers aan zich gebonden die wekelijks een groeiend aantal zendingen meenemen. Het bedrijf richt zich zowel op klanten die af en toe iets willen verzenden alsmede bedrijven die regelmatig behoefte aan transport hebben. Voor grotere bedrijven fungeert de Eindhovense startup als partner om transport slimmer in te zetten.

Weinig animo voor platformgebruik

Evofenedex laat vandaag weten dat het platformgebruik voor transport van goederen van handels-en productiebedrijven in de logistieke sector beperkt is. Dit is één van de conclusies uit het Nationaal Onderzoek data en digitalisering in de logistiek dat de verladersorganisatie samen met Beurtvaartadres en TLN heeft laten uitvoeren de afgelopen maanden. Uit dit onderzoek, dat wordt gepresenteerd tijdens de komende ICT & Logistiek beurs, blijkt dat slechts 16 procent gebruik gemaakt van platformen voor de verzending van vracht of goederen zoals Uber, Transporeon of andere digitale marktplaatsen zoals Chaincargo. Een forse 72 procent verwacht ook niet dat zij binnen een jaar van platformen gebruik gaan maken. Vijf procent verwacht binnen nu en een jaar wel platformen in te zetten voor het transport.

Lees ook: Sjansen met de tinders van de transport

Reageer op dit artikel