nieuws

Schavemaker lanceert directe treinverbinding met Polen

Distributie 1210

Schavemaker Logistics & Transport gaat Polen en Nederland bedienen met een directe treinverbinding. 30 april moet de nieuwe modaliteitsoptie een feit zijn.

Schavemaker lanceert directe treinverbinding met Polen

Schavemaker start op de laatste dag van april met een eigen directe treindienst tussen de Schavemaker Terminal in Wroclaw en Combined Cargo Terminal in Moerdijk.

De trein vertrekt twee keer per week en kan veertig 45ft containers vervoeren. De reistijd van de trein bedraagt dertig uur. Met dit concept worden op jaarbasis 8000 trucks van de weg gehaald. Hiermee wordt 70 procent  CO2 gereduceerd ten opzicht van wegtransport, claimt de logistieke dienstverlener.

Met de multimodale oplossing biedt Schavemaker een intermodaal door-to-door transport aan tussen enerzijds Nederland/Engeland en anderzijds Polen. Containers kunnen direct overgeslagen worden vanaf de trein op de boot van A2B Online richting de havens Immingham, Thamesport en Teesport.

 

Reageer op dit artikel