nieuws

UPS mag met drones bezorgen

Distributie 1856

UPS gaat via drones medische stalen leveren aan een ziekenhuis. UPS heeft hiervoor toestemming gekregen van de luchtvaartautoriteit.

UPS mag met drones bezorgen

Het innovatieve project gaat van start bij het topziekenhuis WakeMed, gelegen op de campus in de stad Raleigh in Amerika. Het traject staat onder toezicht van de FAA en het NCDOT (North-Carolina Department of Transportation).

De vlucht betekent het begin van talrijke en dagelijks geplande vluchten op de campus van WakeMed Raleigh. UPS gaat hiervoor een samenwerking aan met Matternet, leider op het gebied van autonome dronetechnologie.

 

 

drones de voordelen

Momenteel wordt het merendeel van de medische stalen en monsters van WakeMed vervoerd met koerierswagens. Door de inzet van drones kan UPS nu ook op aanvraag en op dezelfde dag leveren. Dit moet zorgen voor minder vertragingen en een verhoogde efficiëntie.  Daarnaast zorgt deze service voor lagere kosten voor de patiënt en een betere patiëntenervaring, aldus de initiatiefnemers.

UPS is geen onbekende met drones. Het bedrijf werkt sinds 2016 samen met GAVI en Zipline om bloedproducten te helpen leveren op afgelegen locaties in Rwanda. Het Matternet-team voerde al meer dan 3.000 vluchten voor gezondheidszorgsystemen in Zwitserland uit.

 

Lees ook
Richtlijnen voor drones gelanceerd in Davos

 

 

Drones in warehouses

Bezorgdrones in Nederland zijn nog taboe. Drones worden wel ingezet als voorraadteller in distributiecentra. Koopman had de primeur in 2016.  In 2017 kwam daar een drone op waterstof bij.
Andere bedrijven blijvenn iet achter. Linde lanceerde vorig jaar zijn drone om voorraad te tellen. Nu implementeert ook L’Oréal, onderdeel van Cosmétique Active International, de drone als warehouse-oplossing.

 

Reageer op dit artikel