nieuws

Blokker voegt Bricks & Clicks samen

Distributie 1508

Blokker wordt naar eigen zeggen volledig Bricks & Clicks. Het bedrijf voegt het aanbod van de fysieke winkels en haar webwinkel samen, waardoor een ‘consistenter en beter op de klant afgestemd aanbod’ ontstaat.

Blokker voegt Bricks & Clicks samen

De Bricks & Clicks strategie van het geplaagde Blokker volgt nadat eerder al is besloten om het distributiecentrum (dc) in Geldermalsen (gericht op fysieke winkels) en het dc in Gouda (gericht op de webshop) te integreren. Het bestaande dc in Geldermalsen (zie ook de video) wordt hiervoor omgebouwd tot een geautomatiseerd omnichannel dc. Parallel aan deze verbouwing en modernisering loopt de ontwikkeling van een nieuw WMS. Nu heeft Blokker nog een online WMS in Gouda en een offline WMS in Geldermalsen. Dat wordt één nieuw omnichannel systeem.

Brick & Clicks onderdeel groeistrategie

Nu is het ook de beurt aan de webwinkel en de fysieke winkels die tot op heden separaat operationeel van elkaar opereerden. De samenvoeging tot Bricks & Clicks is onderdeel van de groeistrategie die onder de huidige directie is ingezet. Kostenbesparingen spelen daarbij een belangrijke rol. Blokker Holding boekte een jaar geleden zijn grootste verlies ooit. Het familiebedrijf had te maken met hoge kosten vanwege de ontmanteling van het winkelconcern.

Logistiek kreeg een inkijk in het Blokker omnichannel-dc

Logistiek kreeg een inkijk in het Blokker omnichannel-dc

Vorige maand werden ook de winkelorganisatie en de e-commerce organisatie al in één kantoorpand in Amsterdam samengevoegd. In de winkels worden de bestelzuilen voor online bestellingen meer zichtbaar en helpen ze, net als de webshop, de klanten beter in het gehele selectie- en aankoopproces.

14 arbeidsplaatsen vervallen

Klanten krijgen daarnaast meer keuze in bezorg- en ophaalmogelijkheden. Douwe Egberts-waardepunten, waarmee al jarenlang exclusief in de Blokkerwinkels kan worden betaald, kunnen sinds kort ook in de webshop worden gebruikt. Door de samenvoeging verwacht Blokker dat 14 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Hiertoe is een adviesaanvraag bij de Ondernemingsraad ingediend.

Integratie na deze zomer klaar

Planning is dat vanaf 1 juli dit jaar alle Blokker-winkels vanuit het nieuwe omnichannel dc worden beleverd in Geldermalsen. Enkele weken later worden ook de online klanten vanuit dit dc bediend. De hele integratie moet na deze zomer zijn afgerond.

Reageer op dit artikel