nieuws

Containers zorgen voor recordoverslag Amsterdamse haven

Distributie 467

De Amsterdamse haven heeft een record aan tonnage overslag geboekt in 2018. De goede cijfers komen vooral tot stand door een enorme stijging van het aantal containers.

Containers zorgen voor recordoverslag Amsterdamse haven

De Amsterdamse haven sloeg in 2018 82,3 miljoen ton aan goederen over. Daarmee is het overslagrecord van 2017 met 81,3 miljoen ton uit de boeken. De stijging is opmerkelijk want het eerste half jaar liep de haven nog flink achter.

Samen met de andere havens in het Noordzeekanaalgebied kwam de totale overslag in 2018 uit op 101,8 miljoen ton, eveneens een record.
In IJmuiden steeg de overslag met 1% tot 18,6 miljoen ton. Beverwijk zag de overslag met 9% dalen tot 0,7 miljoen ton. Zaanstad kende een daling van 30% naar 0,2 miljoen ton. Dat blijkt uit de voorlopige overslagcijfers die bekend zijn gemaakt.

 

Lees ook
Nunner verbindt Amsterdamse haven met China

 

Flinke stijging in containers

Het record in de Amsterdamse haven is met name veroorzaakt door de groei van containeroverslag. De haven sloeg in 2018 107.940 teu over, een stijging van 68%. Deze flinke stijging is onder meer te danken aan de vaste lijndienst van Samskip naar Engeland. De overslag van agribulk steeg 19%  tot 8,4 miljoen ton De  overslag van bouwproducten nam 8% toe tot 7,4 miljoen ton.

Reageer op dit artikel