nieuws

Van der Heijden Transport kiest voor LNG

Distributie 841

Van der Heijden Transport & Logistiek heeft twee Volvo LNG-trekkers in gebruik genomen. LNG moet de duurzaamheid vergroten van de logistieke dienstverlener uit Bladel.

Van der Heijden Transport kiest voor LNG

Van der Heijden Transport & Logistiek koos voor twee Volvo FH LNG 4×2-trekkers met 460 pk motorvermogen. “Chauffeurs zijn er supertevreden over”, zegt directeur Gert-Jan van der Heijden. “De LNG-trucks leveren dezelfde prestaties als dieseltrucks en bieden hetzelfde comfort. Dat is voor ons erg belangrijk want wij wilden niet inleveren op zaken als kwaliteit en trekkracht.”

LNG CO2-reductie

De stap naar LNG sluit naadloos aan op de duurzame ambities van het bedrijf. Van der Heijden: “ Een paar jaar geleden zijn we gecertificeerd voor Lean & Green. LNG-trucks dragen daaraan bij omdat de CO2-uitstoot van LNG-trucks flink lager is in vergelijking met dieseltrucks. De vermindering is circa 20%.”

 

 

Ook speelde het belang dat de opdrachtgever hecht aan de verduurzaming van wegtransport een belangrijke rol bij de keuze voor LNG.  De LNG-trucks rijden in de Benelux voor brouwerijketen InBev.

 

Lees ook
LNG of HVO? De keuze en mening van 4 bedrijven

Lange afstanden rijden op LNG – hoe werkt dat?

 

De twee Volvo FH LNG-trekkers zijn aangeschaft ter vervanging binnen het wagenpark. De vloot bestaat uit 120 voertuigen, waarvan het merendeel Volvo-trucks. Voor de LNg trucks heeft Van der Heijden ook een onderhoudscontract afgesloten bij BAS Truck Center dat de trucks leverde.

LNG project Dinalog: dit is er bereikt (video) 

Reageer op dit artikel