nieuws

Mega contract defensie voor Scania: eerste trucks geleverd

Distributie 1234

Scania heeft de eerste trucks aan defensie overhandigd. De levering is onderdeel van het mega contract dat Scania en defensie medio 2018 sloten. Scania mag de komende jaren duizenden trucks leveren aan het ministerie.

Mega contract defensie voor Scania: eerste trucks geleverd

De komende drie jaar worden de ruim 2.000 trucks uitgeleverd aan Defensie. De trucks gaan voor de komende decennia de nieuwe logistieke ruggengraat vormen van de Nederlandse strijdkrachten. Alle 2017 vrachtwagens worden geproduceerd worden door Scania  Zwolle dat pal tegenover het nieuwe logistieke centrum van de truckbouwer is gevestigd. Scania en Defensie gaan ook de komende 10 jaar gezamenlijk het onderhoud van de trucks verzorgen. De trucks worden onderhouden in zowel werkplaatsen van Scania als Defensie.

 

Ook worden de komende jaren defensiemonteurs opgeleid door Scania zodat tijdens internationale oefeningen en missies de inzetbaarheid van de trucks gegarandeerd kan worden. De voertuigen worden geleverd in het kader van de Defensiebrede Vervanging Operationele Wielvoertuigen en omvat 2-, 3- en 4-assige All Wheel Drive trucks met laadvermogens van 5 en 10 ton of als trekkers. De order omvat tevens de levering van 185 gepantserde wisselcabines.

 

 

scaniaScania vergroot logistieke slagkracht met nieuwe supply chain

Hoe krijg je de juiste goederen op de juiste tijd op de juiste plek Om ook in de toekomst aan de supply chain eisen en verwachting te kunnen voldoen, heeft de Scania zijn supply chain herontworpen. Een proces dat zo’n zes jaar terug is gestart en inmiddels vergevorderd is.

Lees het hele artikel >>>

 

 

Janko van der Baan, managing director Scania Nederland: “Zowel bij Scania Production Zwolle als bij de Nederlandse dealerorganisatie zal de werkgelegenheid dankzij deze order flink groeien. Wij zijn nu al gestart met de werving van extra monteurs om richting defensie de inzetbaarheid van de nieuwe trucks te kunnen garanderen.

 

Reageer op dit artikel