nieuws

LZV rijverbod vanaf code oranje

Distributie 4460

Code oranje of rood. Dan wordt rijden met een LZV verboden. Deze maatregel geldt vanaf 1 januari 2019.

LZV rijverbod vanaf code oranje

Er komen nieuwe voorschriften voor het rijden met LZV’s bij buitengewone weeromstandigheden.  Vanaf 1 januari 2019 geldt er voor deze omstandigheden een rijverbod bij weercodes oranje en rood.

Rijverbod LZV

De nieuwe regelgeving moet meer duidelijkheid bieden en interpretatie voorkomen. Het landelijke ontheffingenoverleg (OCOV) heeft er voor gekozen het rijverbod te koppelen aan de bekende weercodes oranje en rood. Deze worden door het KNMI aangekondigd. Eerder dit jaar kondigde minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) nog aan dat er geen rijverbod voor lege vrachtwagens bij code rood komt tijdens een zware storm. Dat naar aanleiding van de zware storm in januari. Dat verbod komt er nu dus wel voor LZV’s.

Lees ook: Brede acceptatie LZV in EU blijft uit – meer fiducie in elektrisch

 

Reageer op dit artikel