nieuws

Zo wil Zwolle zijn stadslogistiek verduurzamen

Distributie 770

Met de invoering van een stadslogistiek makelaar en vier pilots wil Zwolle de stadslogistiek in Zwolle verduurzamen.

Zo wil Zwolle zijn stadslogistiek verduurzamen

Schonere en kleinere voertuigen en vermindering van het aantal vervoersbewegingen. Hiermee wil de Hanzestad zijn duurzaamheidsdoel voor de stadslogistiek realiseren. De gemeente heeft in 2017 de Greendeal Zero Emissie Stadslogistiek ondertekend en wil  een volledig schone stadsdistribuite in 2025. Het Actieplan stadslogistiek is de volgende stap.

Centraal in het plan staat de instelling van een stadslogistiek makelaar, die hét loket vormt voor ondernemers, inwoners en initiatiefnemers. De logistiek makelaar is ambassadeur voor en stimuleert initiatieven voor schoon stadsvervoer.

Pilots

Samen met logistieke partners en belanghebbenden in de binnenstad heeft de gemeente vier pilots in voorbereiding. Het gaat om het realiseren van hubs aan de rand van de binnenstad, waarna de goederen met elektrische vrachtfietsen of andere schone voertuigen de stad in gaan. Bij de city-hubs kunnen bewoners en ondernemers uit de binnenstad ook pakketten afhalen. Ze kunnen er eveneens bakfietsen huren.

Naast de pilots wil het college van B&W de venstertijden (laad- en lostijden) in de binnenstad aanpassen en extra in zetten op handhaving en informatie. Het plan ligt nu bij de gemeenteraad ter goedkeuring.

 

Reageer op dit artikel