nieuws

PostNL opent nieuw pakketsorteercentrum in Amsterdam

Distributie 1856

PostNL opende vandaag het 22ste pakketsorteercentrum in Amsterdam. In het nieuwe pand worden straks elke dag tussen de 70.000 en 110.000 pakketten verwerkt. De opening van het duurzame pand markeert het feit dat het postbedrijf zich -mede door de groeiende e-commerce markt- aan het transformeren is tot een pakketbedrijf.

PostNL opent nieuw pakketsorteercentrum in Amsterdam

Het is het derde nieuwe pakkettensorteercentrum dat PostNL dit jaar heeft geopend om de groeiende stroom aan pakketten aan te kunnen.  In totaal heeft PostNL nu 22 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België. In 2019 verwacht het postbedrijf nog drie pakkettensorteercentra te openen.

 

 

Lees ook:

PostNL start bouw sorteercentrum voor pakketten in Almere

 

 

PostNL: ‘werkgelegenheid voor 400 mensen’

Dankzij deze nieuwe locaties zoekt PostNL de komende tijd nog extra medewerkers die in de sorteercentra aan de slag gaan. De locatie in Amsterdam biedt werkgelegenheid aan ongeveer 400 mensen. PostNL denkt ondanks de krapte op de arbeidsmarkt dat het moet lukken om deze arbeidskrachten te vinden. In nauwe samenwerking met de gemeentes Ouder-Amstel en Amsterdam gaan hier ook ruim 20 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag. “Ik ben er trots op dat we in Amsterdam en in totaal bij 19 van onze sorteercentra ook werkgelegenheid kunnen bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, laat Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL, weten.

PostNL: meer omzet uit pakketbezorging 
In het derde kwartaal steeg de totale omzet van PostNL met 8 miljoen tot 638 miljoen euro. Dankzij de pakketbezorging steeg de omzet met een kleine 11 procent. Bij post zette de omzetdaling onverminderd door, er werden bijna 12 procent minder brieven bezorgd. Dat betekende een omzetdaling van 6 procent.  Onder aan de streep daalde de winst  van PostNL van 25 miljoen euro tot 19 miljoen euro. Dat komt vooral door de post, die de winst zag afnemen van 20 miljoen tot 7 miljoen euro. Maar ook bij pakketjes werd er minder verdiend. Daar was sprake van een daling van 2 miljoen euro tot 30 miljoen euro. Door de stevige concurrentie staan in de pakketbezorging de marges onder druk.

Hoogste BREEAM-duurzaamheidsscore

Het nieuwe sorteercentrum beschikt over het BREEAM-certificaat ‘Outstanding’, waardoor de milieu-impact van het gebouw minimaal is. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties, waaronder warmteterugwininstallaties en LED-verlichting. De zonnepanelen op het dak wekken 40 procent van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie.

 

 

Lees ook:

Nieuw sorteercentrum PostNL Venlo is volledig ‘gasloos’

 

PostNL: ‘CO2-vrije post- en pakketbezorging’

Een deel van de pakketten uit dit duurzame sorteercentrum wordt volledig uitstootvrij met een van de vijftien nieuwe elektrische bestelbussen bezorgd. Het pand is speciaal daarvoor voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen. PostNL streeft volgens eigen zeggen naar geheel CO₂-vrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025 en een emissieloze last mile in heel de Benelux in 2030.

Reageer op dit artikel