nieuws

Pakketbezorgers PostNL blazen acties af

Distributie 1266

De aangekondigde acties tijdens de feestdagen van zelfstandige pakketbezorgers gaan niet door. De bezorgers die in opdracht van PostNL werken, zijn zo geschrokken van de mogelijke juridische consequenties dat ze van de acties afzien.

Pakketbezorgers PostNL blazen acties af

PostNL hoeft Sinterklaas en de kinderen niet teleur te stellen. De pakketten komen toch op tijd. De acties waarmee de zelfstandige pakketbezorgers aangesloten bij belangenvereniging BVPD dreigen rondom het sinterklaasfeest, zijn van de baan.

De onderaannemers eisten betere vergoedingen van opdrachtgever PostNL, dat deze maand nog een nieuw sorteercentrum opende in Amsterdam. Maar zien nu af van de aangekondigde stiptheidsacties in december. Ze zijn gezwicht voor de juridische dreigementen van opdrachtgever PostNL, meldt FD. PostNL dreigde alle schade te verhalen op de BVPD en de bedrijven die aan de staking gehoor geven. De ondernemers vreesden daarop persoonlijk grote schade te leiden.

Lees ook
Wat is er aan de hand bij PostNL?

 

Een PostNL woordvoerder laat weten: “Wij voelden ons gedwongen om de BVPD aansprakelijk te stellen voor eventuele schade. We zijn blij dat het zover niet heeft hoeven komen. Willem Snel, voorzitter van BVPD was niet bereikbaar voor een reactie op het nieuws.

Door het afblazen van de acties, wordt mogelijk grote schade voor PostNL voorkomen. De belangenvereniging telt 150 leden en 2500 bezorgers. PostNL heeft zelf 1400 bezorgers in dienst. Dagelijks zijn er 3500 bezorgers op pad namens PostNL.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel