nieuws

Arnhem onderzoekt kansen city hub

Distributie 993

De gemeente Arnhem wil met ondernemers, bewoners en de politiek onderzoek doen naar de opzet van een centraal laad- en lospunt. Deze city hub komt mogelijk op enkele kilometers van het stadscentrum van de Gelderse hoofdstad.

Arnhem onderzoekt kansen city hub

Het centrale laad- en lospunt moet ervoor zorgen dat het aantal verkeersbewegingen door vrachtwagens en bestelauto’s na elf uur ’s ochtends met tweederde wordt teruggebracht, meldt dagblad De Gelderlander. Winkelend publiek wordt dan volgens de initiatiefnemers van de stadsdistributiehub niet langer gehinderd door busjes die af en aan rijden, straten blokkeren en met draaiende motor stilstaan.

Goederen afleveren bij stadsdc

De fracties van VVD, GroenLinks, PvdA en Arnhem Centraal in de gemeenteraad van Arnhem gaan met Platform Binnenstad Arnhem (PBA) onderzoeken hoe een distributiecentrum kan worden gerealiseerd. Bedoeling is dat vervoerders het merendeel van hun goederen voor de winkels in de binnenstad afleveren in dit magazijn. Van daaruit brengen elektrische bestelwagentjes of groene fietsen de producten naar de winkels. “Als je dat goed organiseert, hoeven die maar twee tot maximaal drie keer op een dag de stad in te rijden”, zegt ondernemer en raadslid voor Arnhem Centraal René Kraaijenbrink tegen de Gelderlander maandag.

HAN-studenten doen tellingen

Om na te gaan hoe groot de overlast daadwerkelijk is, worden deze week door de studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) tellingen in het stadscentrum gehouden. Zij gaan ook ondernemers en bewoners ondervragen. De resultaten van dit onderzoek worden begin volgend jaar verwacht.

Reageer op dit artikel