nieuws

Alblas verzorgt eerste TIR-transport van China naar Europa

Distributie 4774

Alblas Transport heeft als eerste Europese transporteur een TIR (Transports Internationaux Routiers) rit van China naar Europa afgelegd. In een recordtijd van 13 dagen heeft de transporteur uit ’s-Gravendeel volgens eigen zeggen een succesvolle test uitgevoerd vanuit China, via de zijderoute naar Polen.

Alblas verzorgt eerste TIR-transport van China naar Europa

Het traject van 7.000 kilometer over de weg startte op 13 november in Khorgos op de grens met Kazachstan. Volgens Alblas zijn zonder noemenswaardig oponthoud de goederen begin deze week gelost in Polen.

Intensieve voorbereiding

Onder TIR Carnet is de lading via Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland uiteindelijk gelost in het Poolse Słubice. Het transport is, zo meldt de logistiek dienstverlener, maanden lang intensief voorbereid in samenwerking met de internationale transportorganisatie de IRU, de Chinese regering en lokale partners.

 

Lees ook:

Nieuwe Zijderoute: 5 tips waar je op moet letten

 

 

Alblas heeft vestiging in China

Een sleutelrol was daarbij weggelegd voor de lokale vestiging van Alblas in Ürümqi in China. Alblas is volgens eigen zeggen de enige Europese transportbedrijf dat in China de beschikking heeft over een internationale transportvergunning. Daarmee is het bedrijf in staat om een van deur-tot-deur oplossing aan te bieden met inzet van eigen chauffeurs en equipement.

‘Doorlooptijd van 10 dagen realiseren’

Volgens Jan Alblas, directeur van het gelijknamige transportbedrijf uit ’s-Gravendeel, blijkt transport over de weg van China naar Europa nog altijd goedkoper dan per vliegtuig. Ook is de weg aanzienlijk sneller dan het traject per trein. De doelstelling van Alblas is om uiteindelijk een doorlooptijd van 10 dagen te realiseren. De focus komt daarbij te liggen op relatief hoogwaardige goederen voor onder andere de chemische-, farmaceutische- en fashion industrie. Het transport van zowel groupage, LTL, FTL, eventueel temperatuur gecontroleerd, zal daarbij tot de mogelijkheden behoren, aldus Alblas.

Ceva nam ook deel aan TIR-transport

Het TIR-transport van China naar Europa is een gezamenlijke inspanning van IRU in samenwerking met Ceva Logistics, Shanghai Jet-rail International Transportation en Alblas dat de rit uitvoerde.

Reageer op dit artikel