nieuws

DKV en TomTom presenteren Eco Bundle-app

Distributie 399

DKV Euro Service gaat samenwerken met fabrikant van navigatieapparatuur TomTom. De expertise van TomTom op gebied van autokaarten, navigatie, verkeer en trajectcontrole alsmede de ervaring van DKV met het leveren van verzorging onderweg vormen de basis voor dit app-gebaseerde productpakket. Met deze zogeheten ‘EcoBundle’ app zijn volgens beide bedrijven brandstofbesparingen mogelijk van 5 tot 10 procent.

DKV en TomTom presenteren Eco Bundle-app

Het resultaat is een combinatie van de apps Eco Driving en Refuel Planning, samengebracht in het zogeheten Bonification systeem van DKV. Eco Driving werkt op basis van telematicagegevens waarmee chauffeurs geholpen worden een efficiëntere rijstijl te ontwikkelen. De app Refuel Planning leidt truckers via de kortste en gunstigste route naar het voordeligste tankstation.

Efficiëntere rijstijl chauffeurs

Hendrik Rosenboom, chief digital officer en managing director van het DKV Mobility Services Business Center, is er van overtuigd dat de samenwerking met TomTom een goede start is voor het brengen van synergie op gebied van digitale oplossingen en om truckers te helpen bij een efficiëntere rijstijl. “Onze kennis op gebied van Europa-brede verzorging onderweg samen met de expertise van TomTom op het terrein van navigatie en routebepaling sluiten naadloos op elkaar aan”, zegt Rosenboom.

Introductie Refuel Planning app stapsgewijs

Vanaf volgend jaar komen de Eco Driving en Bonification voor alle landen waarin DKV actief is beschikbaar. De Refuel Planning-app zal vervolgens stapsgewijs vrijkomen, afhankelijk van de prijsvermeldingsopties van het betreffende land.

Reageer op dit artikel