nieuws

Compacte elektrische truck van Nederlandse bodem ziet levenslicht

Distributie 878

Een e-truck en dan ook nog van Nederlandse bodem. Onlangs presenteerde Electrocar een lichte elektrische truck. Volgens de fabrikant ideaal voor stadslogistiek, maar ook in te zetten door gemeenten, zorginstellingen, recreatie- en vakantieparken.

Compacte elektrische truck van Nederlandse bodem ziet levenslicht

Het innovatieve zit hem volgens Elektrocar in de manier waarop de elektrotruck is ontworpen. “Met zijn praktische breedte van 130 centimeter, kan het lichte elektrische voertuig  overal gemakkelijk tussendoor en begaat het wegen die voor bestelauto’s onbereikbaar zijn.”

 

Elektrische truck met 5,5 m3 laadruimte

De lichte e-trucks zijn volgens de fabrikant volledig milieuvriendelijk. “Ze veroorzaken geen geluidsoverlast op plekken waar dat niet is geoorloofd.” De laadbak is er in een open variant (vaste of kiepende laadbak) én twee gesloten varianten. Het laadvolume van 5,5 kubieke meter maakt de Cargolev elektrotruck geschikt voor het vervoeren van pakketten, drie rolcontainers of twee pallets.

Meer weten over de aanschaf van lichte (elektrische) bedrijfswagens? Kijk dan ook eens op JouwBedrijfswagen.nl

 

Lees ook: Emissievrij de stad in – truckmerken presenteren de opties

Reageer op dit artikel