nieuws

Albert Heijn en Bol.com gaan nauwer samenwerken

Distributie 1424

Albert Heijn en Bol.com bundelen hun krachten meer. De bedrijven gaan nauwer samenwerken. Klanten van Bol.com kunnen binnenkort met hun inloggegevens ook winkelen in de webwinkel van Albert Heijn, en vice versa.

Albert Heijn en Bol.com gaan nauwer samenwerken
albert heijn

De bundeling  van krachten moet het consumenten gemakkelijker maken online te shoppen, zo meldt moederbedrijf Ahold Delhaize.  Naast de inlogaccounts gaan AH.nl en Bol.com ook hun bezorgabonnementen combineren. Wie een vaste maandelijkse prijs betaalt voor bezorging van boodschappen van Albert Heijn, krijgt daar nu gratis bezorging van Bol.com,  de grootste e-commerce speler van Nederland.

5 miljard omzet e-commerce

Het is winkelketens er alles aan gelegen hun online omzet op te krikken, omdat consumenten steeds meer via internet boodschappen doen. Bol.com zoekt de uitdaging onder meer in gemak en snelheid. De e-commerce reus begon vorige maand met een 2 uurs levering proef in Amsterdam. 

 

 

Ahold Delhaize mikt op een omzet uit onlinewinkels van 5 miljard euro in 2020. Vorig jaar verkocht het concern voor 2,8 miljard euro aan producten via zijn webwinkels.

 

 

Reageer op dit artikel