nieuws

Combex investeert in een business intelligence tool

Distributie 737

Met een investering in nieuwe transportsoftware weet Combex Bouwlogistiek voortaan beter en vooral een stuk sneller hoe de vlag er bij hangt. Belangrijke KPI’s komen nu direct beschikbaar vanuit de IT systemen waar het bedrijf mee werkt.

Combex investeert in een business intelligence tool

Het transportbedrijf uit Noord-Nederland koos voor de business intelligence oplossing TransportBI. Voorheen werkte Combex met zeer uitgebreide excel rapportages om data uit verschillende bronnen te combineren. Algemeen directeur Marco Winder was daar op zich niet ontevreden over. “Wat we met die rapportages konden, was op zich toereikend. Maar het kostte ons elke periode heel veel tijd om ze te realiseren. Met TransportBI hebben we direct inzicht in de gewenste cijfers, op elk gewenst moment. De informatie die in allerlei systemen zit, is nu eindelijk gecombineerd tot één overzichtelijk dashboard.”

Dashboard met meerdere KPI’s

TransportBI is een softwareoplossing van EQ Consulting Group en bevat standaard al een aantal dashboards met veel gebruikte KPI’s in de transportsector. Zo zijn er dashboards voor wagenparkbeheer, customer service, HRM, planning, finance en facturatie. Een voorbeeld van een KPI is wat er vervoerd moet worden, in relatie tot wat Combex daarvoor moet doen. Dat geeft inzicht in de beladingsgraad en het aantal lege kilometers. Combex deelt periodiek ook bepaalde KPI’s met klanten. Online kunnen klanten zelf de gegevens tot zich nemen en de leverbetrouwbaarheid zelfs per dag bekijken.

Digitalisering verandert logistieke wereld snel
Resultaten uit het klantonderzoek van CGI –
lees het blog van Hans Moonen

Uit verschillende IT systemen

Bij Combex put het BI tool uit verschillende softwaresystemen van Centric en Groeneveld. Leverancier EQ had de koppelingen met de diverse systemen (Plan&Go, Groeneveld, Cash&Pay) snel op orde. “Dankzij de ervaring met transportbedrijven weten de consultants van EQ heel snel de juiste gegevens te bundelen tot waardevolle informatie. Dat kan alleen als je weet waar je het over hebt”, aldus Winder.
Combex heeft vestigingen in Eastermar (Friesland) en Emmer Compascuüm (Drenthe) en is gespecialiseerd in bouwlogistiek. Het bedrijf rijdt voor toeleveranciers en producenten van ruwbouw, zoals betonelementen, bouw- en bestratingsmaterialen. Met 150 vrachtwagens levert Combex op bouwplaatsen in de gehele Benelux.

Lees ook: ‘Innovatieve bedrijven zijn meer succesvol’

Reageer op dit artikel