nieuws

Louwman brengt StreetScooter naar Nederland

Distributie 2071

Louwman Group is officieel dealer- en servicepartner geworden van StreetScooter voor de Nederlandse markt. StreetScooter is een onderdeel van Deutsche Post DHL Group, dat in eigen regie in Duitsland deze bedrijfswagen ontwikkelde.

Louwman brengt StreetScooter naar Nederland

De elektrische bedrijfswagens van StreetScooter zijn volledig afgestemd op het gebruik in stedelijke gebieden, daar waar de luchtkwaliteit onder druk staat en waar milieuzones steeds gebruikelijker worden. De zero-emission auto’s zijn breed inzetbaar. Eric Louwman, president van de Louwman Group: “De elektrische bedrijfswagens van StreetScooter zullen om te beginnen worden verkocht vanuit showrooms in Amsterdam en Veghel. Voor service kunnen gebruikers terecht bij meerdere locaties in Nederland. De groep streeft naar een landelijk dekkend netwerk met een shop-in-shop-formule binnen de Louwman Group, waarbij de focus ligt op de zakelijke markt.”

Pilot bij HelloFresh in de maak

StreetScooter is een onderdeel van Deutsche Post DHL Group, dat in eigen regie in Duitsland deze bedrijfswagen ontwikkelde. Bij onze oosterburen is dit bedrijf naar eigen zeggen de bestverkopende fabrikant van volledig elektrische voertuigen. Ook in Nederland neemt de belangstelling toe. Recent liet HelloFresh (maaltijdboxen) weten een pilot te starten met StreetScooter. Begin volgend jaar wil HelloFresh beginnen met het vervangen van dieselbusjes in stedelijk gebied. Louwman Group werkt aan een verbreding en verduurzaming van haar portefeuille en ziet StreetScooter als een mooie aanvulling op het reeds bestaande assortiment, waarmee aan de groeiende zakelijke marktvraag naar 100 procent elektrische bestelwagens kan worden voldaan.

Succes in Duitsland, nu naar Nederland

Achim Kampker, CEO StreetScooter: “In Duitsland hebben we met succes meer dan 6.000 voertuigen op de weg gezet en kunnen we een breed scala aan industrieën bedienen met onze op maat gemaakte voertuigen. We willen nu graag bijdragen aan het doel van de Nederlandse regering om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 49 procent te verminderen en Nederlandse bedrijven ondersteunen die van plan zijn milieuvriendelijke voertuigen in hun commerciële wagenparken op te nemen. Louwman Group is een sterke partner die ons helpt om elektrische mobiliteit verder te brengen in Nederland.”

Reageer op dit artikel