nieuws

Finalisten NK Veiligste Chauffeur bekend

Distributie 1869

Finalisten NK Veiligste Chauffeur bekend
De tien finalisten te midden van Laurien Verstraten, ambassadeur van de campagne NK Veiligste Chauffeur

Tien beroepschauffeurs hebben zich gekwalificeerd voor de grote landelijke finale van het NK Veiligste Chauffeur op 9 juni. De finalisten werden zaterdag 21 april bekend gemaakt tijdens een speciale kennisdag bij Volvo Trucks in Beesd.

Uit honderd Nederlandse chauffeurs kwamen tien beroepschauffeurs naar voren die zich hebben gekwalificeerd voor de grote landelijke finale van het NK Veiligste Chauffeur op 9 juni: Edso Sluijsmans, Jan Vos, Martijn Klink, Vincent ten Zijthof, Elisabeth Engberts, Dinant Mombarg, Johannes Ritsma, Nathaly Bol,  Hans Thijssen en Martin Kolf.

Het NK Veiligste Chauffeur is een maatschappelijke campagne van Volvo Trucks Nederland en TVM verzekeringen. De belangrijkste doelstelling is om het aantal ongevallen op de weg terug te dringen door bewustwording te creëren voor veiliger rijgedrag.

Vakkennis testen

In totaal schreven ruim 1600 beroepschauffeurs zich in voor deelname aan het NK.Tijdens de kennisdag werden workshops gegeven door Rijkswaterstaat, voedingsdeskundige Hennie Oude Vrieling, Volvo Trucks en TVM verzekeringen, waarbij de chauffeurs werden getest op hun vakkennis. Tevens werd er een reactietest afgenomen en verzorgden de chauffeurs onder begeleiding van NK-ambassadrice Laurien Verstraten een korte videopitch.

De grote landelijke finale vindt op 9 juni plaats op de Automotive Campus in Helmond. Deze finale zal vooral in het teken staan van praktijkoefeningen. De hoofdprijs van het NK Veiligste Chauffeur is – behalve de eer om zich een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland te mogen noemen – een volledig verzorgde reis voor twee personen naar de Verenigde Staten. Een onderdeel van die reis is een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley.

Reageer op dit artikel