nieuws

Hulshoff doet stadsdistributie ‘100% elektrisch’ vanuit nieuwe hub

Distributie 2074

Hulshoff doet stadsdistributie ‘100% elektrisch’ vanuit nieuwe hub

Transport- en verhuisbedrijf Hulshoff opent een nieuw distributiecentrum aan de snelweg A5. Het pand fungeert als hub voor stadsdistributie-activiteiten in onder meer de binnenstad van Amsterdam. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van elektrische vrachtwagens.

Vanuit de nieuwe locatie worden straks de goederen van meerdere leveranciers verzameld en in één of  twee ritten per dag bezorgd met volledig elektrische Ginaf-vrachtwagens bij bedrijven in Amsterdam en andere steden. Het dak van het 10.000 vierkante meter grote distributiecentrum is volledig voorzien van zonnepanelen, zo worden de elektrische vrachtwagens altijd voorzien van groene stroom, meldt Hulshoff maandag.

‘Vrachtwagen rijden nooit leeg terug’

Volgens Hulshoff heeft het werken met één centraal distributiepunt/opslag als grote voordeel dat bedrijven van verschillende leveranciers in één rit hun goederen aangeleverd krijgen. “Bedrijven worden zo slimmer bevoorraad, er is minder verkeer, minder geluidshinder en ook minder zijn er minder uitlaatgassen”, aldus het transport- en verhuisbedrijf. Doordat Hulshoff ook zorgt voor de afvoer van ‘droog afval’ hoeft hier geen speciaal vervoer voor ingezet te worden en rijden de vrachtwagens nooit leeg terug.

Lees ook:

Volvo komt met elektrische truck

Werkgebieden als de Zuidas van Amsterdam zijn sterk in ontwikkeling dat betekent volgens Hulshoff ook steeds meer aan- en afvoer door vrachtverkeer. Elke dag bezorgen honderden, vaak diesel aangedreven, vracht- en bestelwagens goederen in de steden. Naar verwachting neemt dit de komende jaren sterk toe door de aantrekkende economie. Dit zorgt voor veel overlast. Inwoners worden blootgesteld aan een te grote hoeveelheid stikstof, fijnstof, geluids- en verkeershinder. Daarnaast is deze manier van toelevering inefficiënt voor de ontvangers.

Stadsdistributie met 1 elektrische truck

Het familiebedrijf Hulshoff is opgericht in 1935 en neemt volgens eigen zeggen ‘duurzaam ondernemen heel serieus’. Innovaties en efficiency op het gebied van milieubesparingen hebben altijd de aandacht van het transportbedrijf. gehad. Het transportbedrijf is – samen met familiebedrijf Breytner uit Rotterdam – een van de eerste vervoerders die steden met 1 elektrische vrachtwagens bevoorraden. Hiermee wordt de CO2-uitstoot drastisch verminderd en daarbij komt dat 1 elektrische vrachtwagen de plaats inneemt van 22 dieselbusjes.

Reageer op dit artikel