nieuws

Toyota lanceert ambitieuze plannen autonoom rijden

Distributie 2505

Autonoom rijden was voor Toyota no big deal. Tot nu. De Japanners komen met autonome oplossingen voor onder meer e-commerce bezorging.

Toyota lanceert ambitieuze plannen autonoom rijden

Toyota heeft ambitieuze plannen op het gebied van autonoom rijden,  mobiliteits- en bezorgdiensten De Japanners toonden maandag op de grote tech beurs CES in Las Vegas  doorzichtige, zelfrijdende voertuigen die door steden rijden en mensen, pakketten en pizza’s bezorgen.

e-palette

De zogenoemde ‘e-palette’ beschrijft zichzelf als ‘volledig geautomatiseerde, de volgende generatie accu elektrisch voertuig ontworpen schaalbaar en aanpasbaar voor een reeks van Mobility as a Service bedrijven te zijn.”

Toyota voorziet een verscheidenheid aan functies: naast autodelen en carpooling  kunnen de karretjes dienen als transportmiddel voor e-commerce leveringen, mobiel kantoor-en winkelruimte.

 

Lees ook
Autonoom rijden zit in 5e versnelling

 

Toyota werkt samen met Amazon, Didi Chuxing, Mazda, Pizza Hut en Uber. De Japanse autogigant zegt dat het zijn e-palette-project wil laten debuteren tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Reageer op dit artikel