nieuws

Picnic bezorgt nu ook in Rotterdam

Distributie 1192

Picnic begint vandaag zijn dienstverlening in Rotterdam, wat nu de grootste stad in het verzorgingsgebied van de start-up is. In de afgelopen weken meldden een kleine tienduizend belangstellenden zich aan.

Picnic bezorgt nu ook in Rotterdam

In de omgeving van Rotterdam is Picnic wel al actief sinds een aantal maanden. Overschie, Schiedam en Vlaardingen zien de bezorgwagentjes sinds het voorjaar van 2017 al rondrijden en in Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel ging de dienstverlening op 1 januari van start. Voor de lancering in de Maasstad zelf , die werd aangekondigd eind november vorig jaar, was wat meer voorbereiding nodig.

Picnic: eind dit jaar 200 bezorgers in Rotterdam

Michiel Muller, een van de oprichters van het bedrijf, wil de logistieke capaciteit in Rotterdam richting het einde van het jaar nog met de helft opschroeven. Dat houdt in dat Picnic begint met 40 elektrische bezorgwagentjes en 120 bezorgers en eindigt dit jaar met 60 wagentjes en tegen de 200 bezorgers.

Landelijke uitrol

De uitbreiding naar Rotterdam is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat eerder al van start ging in steden als Amersfoort, Utrecht, Vlaardingen, Leiden, Delft, Schiedam en Den Haag.

 Nieuw dc in Diemen

Omdat de distributiecentra in Nijkerk en Utrecht maximaal benut worden, opent het bedrijf deze maand een nieuw distributiecentrum in Diemen. Hierdoor is er voorlopig voldoende capaciteit om de klanten in Rotterdam en vanaf volgende week ook in Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel te bedienen.

225.000 huishoudens

In totaal gaat het om 225.000 nieuwe huishoudens die van de websuper gebruik kunnen maken. Dat zijn alle wijken ten noorden van de Maas, met uitzondering van het centrum. Duizenden inwoners van de wijken Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk en Prins Alexander krijgen vanaf deze week voor het eerst de boodschappen thuisbezorgd. Door het grote aantal aanmeldingen is er een wachtlijst en worden klanten de komende tijd gefaseerd toegelaten.

Marktaandeel van rond de 10 procent

Picnic heeft het boekjaar 2018 met, naar schatting, 100 miljoen euro omzet afgesloten. Dat is een verdrievoudiging van het verkooptotaal over 2016. Het bedrijf heeft volgens eigen zeggen rond de 100.000 vaste klanten en zou een marktaandeel van ongeveer 10 procent hebben.

Picnic ontving 100 miljoen van investeerders

Mullers bedrijf kreeg vorig jaar maart 100 miljoen euro van diverse investeerders, waaronder De Hoge Dennen, Hoyberg en NPM Capital, om zijn concept landelijk uit te rollen.

Reageer op dit artikel