nieuws

Paccar showt autonome en waterstof truck in VS

Distributie 1775

DAF-moeder Paccar laat deze week op de Amerikaanse technologie beurs CES in Las Vegas haar autonome Peterbilt en een Kenworth met brandstofcel zien.

Paccar showt autonome en waterstof truck in VS

Paccar, waarvan de Nederlander Harrie Schippers (voormalig topman DAF Trucks) sinds kort de tweede man is, laat op de CES in Las Vegas deze week de Kenworth T680 met brandstofcel zien. Deze truck zet waterstof om in elektriciteit en kan ook louter elektrisch 50 km afleggen. De truck kan met inschakeling van de brandstofcel worden ingezet voor regionale distributie.

Zero emissie project

De Kenworth maakt onderdeel uit van Paccars Zero Emission Cargo Transport Demonstration project, dat een subsidie van 2,1 miljoen dollar ontving. Naast de Kenworth laat Paccar op haar stand op de CES ook een autonome Peterbilt 579 zien, die is uitgevoerd met een reguliere MX-13 motor.

Nederlandse startups op CES  in Las Vegas

Op de CES in Las Vegas presenteren ook 53 Nederlandse startups zich. Ze delen het Holland Startup Pavilion in Sands Expo onder de noemer ‘Dutch Tech Improving Our Lives’. Prins Constantijn was bij de opening van het paviljoen aanwezig. De deelnemers zijn actief van Augmented/Virtual reality tot robotica. Onder meer Ahrma is aanwezig, het bedrijf achter de ‘slimme pallet’ en sensor technologie die wordt toegepast in supply chains.

Lees hier over de innovatie die Toyota presenteert op de CES.

Reageer op dit artikel