nieuws

Deudekom breidt wagenpark uit met twee elektrische Iveco Daily’s

Distributie 1850

Verhuisbedrijf en stadsdistributiespecialist Deudekom heeft begin dit jaar twee zero-emissie bedrijfswagens aangeschaft. De auto’s zijn door Ginaf gebouwd op basis van een Iveco Daily bestelauto. De voertuigen worden zowel ingezet voor verhuizingen als de distributie van goederen in de binnenstad van Amsterdam.

Deudekom breidt wagenpark uit met twee elektrische Iveco Daily’s

Deze goederen worden door Deudekom vanuit de stadsdistributiehub in Duivendrecht in het nabijgelegen stadscentrum van Amsterdam uitgeleverd aan de gemeente Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA). De twee nieuwe elektrische voertuigen zijn van het type Iveco Daily. Deudekom kocht de voertuigen bij Truckland Amsterdam waarna ze door Ginaf in Veenendaal zijn geconverteerd.

Laadvermogen van max. 2.800 kilo

De voertuigen op rijbewijs C1 zijn zowel compact als ruim bemeten met een laadvermogen van respectievelijk 2.500 en 2.800 kilo met een laadvolume van respectievelijk 29 en 30 kubieke meter. Een auto is uitgevoerd als dubbele cabine voor zeven personen en één heeft een gewone cabine met drie zitplaatsen.

Lees ook:

Elektrisch trucken: wacht niet 2 jaar

De aandrijving heeft plaats door middel van een vloeistof gekoelde 320V LCM motor van 120 kW met een koppel van 650 Nm. De accupakketten van beide trucks hebben een capaciteit van 92 kWh. Deudekom verwacht met deze kWh-capaciteit een actieradius te realiseren van 140 tot 180 kilometer, ruim genoeg voor in de stad. De beide voertuigen kunnen als dat nodig is ook aan elke laadpaal in de stad bijgeladen worden.

Deudekom: vloot van zes elektrische voertuigen

De elektrische vloot van Deudekom komt met deze laatste aankoop uit op zes elektrische bedrijfsvoertuigen, waaronder een zware Hytruck, vier geheel elektrische en twee hybride personenwagens. Die laatste twee worden komend jaar vervangen voor volledig elektrische auto’s. Daarnaast gebruikt PostNL de hub als uitvalsbasis voor acht elektrische transportfietsen.

Emissie terugdringen in binnensteden

Volgens de directeur van het transportbedrijf, Jan van Deudekom, past de aanschaf van deze elektrische bestelauto’s in de strategie van zijn bedrijf om de binnenstad van Amsterdam volledig energie neutraal, zero-emissie, te bevoorraden. “Dat wij dit kunnen doen, houdt natuurlijk regelrecht verband met de initiatieven die gemeente zelf en instellingen als de Hogeschool en de Universiteit van Amsterdam op stadsdistributie gebied ontplooien. Binnen de Combinatie met Mondial Aad de Wit, Apollo en Deudekom doen wij sinds 2015 alle in- en externe verhuizingen voor de gemeente geheel elektrisch. Dit project is inmiddels wereldwijd een voorbeeld van hoe je als bedrijfsleven en overheid samen de schouders zetten onder het terugdringen van emissie in binnensteden.”

Reageer op dit artikel