nieuws

Tesla elektrische truck: wat weten we en wat kunnen we verwachten?

Distributie 3961

Tesla elektrische truck: wat weten we en wat kunnen we verwachten?

De elektrische truck van Tesla komt eraan. Na maanden van plagen volgt komende nacht de grote onthulling. Dit is wat we weten en mogelijk kunnen verwachten.

Wat zeker is, is dat Tesla een truck met een oplegger zal presenteren. Hoe we dat weten? Tesla heeft dat zelf verteld en de beelden die al zijn verspreid bevestigen dat. Maar het kan ook zijn dat Elon Musk opzettelijk iedereen op een dwaalspoor heeft gezet. Er is immers enkel een silhouet getoond van de vermeende Semi truck.

Maar wat voor soort vrachtwagen?

Dus we weten dat we een vrachtwagen zullen zien, en we weten dat het een grote is. Musk heeft eerder gezegd dat de truck in staat in de behoeften te voorzien van grote verladers. Ook zal het voertuig binnen twee jaar op grote schaal geproduceerd moeten kunnen worden.

Bereik en capaciteit

De vraag is hoe veel de truck kan trekken en de actieradius. Tesla liet eerder al weten dat de nieuwe truck een maximum laadgewicht heeft van  80.000 lbs (ruim 36.000 kilo) Als dat waar is, heeft die een grote batterij nodig,  Tesla claimde eerder al dat de actieradius tussen de 300 en 450 kilometer zal zijn.

Autonoom rijden

Een gerucht is dat de truck autonoom zou kunnen rijden. Tesla zou in augustus dit jaar discussie hebben gevoerd met Amerikaanse instanties over autonome testen. Of de truck inderdaad autonoom kan opereren of in de toekomst is sowieso een goed marketingonderwerp. Autonoom rijden is een hot item in de logistiek. Vele bedrijven doen mee aan deze rat race.  Daarnaast heeft Musk de verwachtingen opgevoerd door te melden dat de truck wellicht interessante extra functies bevat.

Kan je niet wachten?  De onthulling is 20.00 Pacific Time (5.00 uur vrijdagochtend Nederlandse tijd)

 

 

Reageer op dit artikel