nieuws

Iveco introduceert zware aardgastruck

Distributie 2158

Met de nieuwe Stralis NP 460 biedt truckproducent Iveco een compleet gamma zware vrachtwagens op aardgas.

Iveco introduceert zware aardgastruck

De nieuwe Stralis combineert duurzaamheid met prestaties, productiviteit en autonomie om ook de meest veeleisende langeafstandsopdrachten tot een goed einde te brengen. Met zijn vermogen van 460pk richt Iveco zich met de nieuwe Stralis NP op de trekkers en bakwagens in de langeafstandsmarkt. Het gamma aan zware aardgasvrachtwagens dekt alle mogelijke transporttoepassingen, van regionaal tot internationaal transport en van volumetransport tot toepassingen met uiteenlopende carrosserieën, ook ADR-transport en bouwlogistiek.

Minder brandstofverbruik, lagere TCO

De nieuwe Stralis is een ‘single fuel’-vrachtwagen met twee LNG-tanks, 460 pk en een actieradius tot 1.600 kilometer. De truck verbruikt tot 15 procent minder brandstof. De Total Cost of Ownership (TCO) is met 9 procent gereduceerd in vergelijking met een dieselvrachtwagen.

Biomethaan

De nieuwe Stralis NP 460 heeft 99 procent minder roetuitstoot en 60 procent minder NOx-uitstoot ten opzichte van de Euro VI-normen. Wanneer de truck op biomethaan rijdt, wordt ook de CO2-uitstoot met 95 procent gereduceerd. De NP 460 is met een geluidsniveau van minder dan 71 dB bijzonder stil te noemen.

De nieuwe ‘single fuel’-motor die is ontwikkeld levert vermogen op maat. De vrachtwagen rijdt op CNG, LNG of een combinatie van beide. De nieuwe Stralis NP 460 beschikt over het comfort van de Hi-Way-cabine, die speciaal voor lange afstanden is ontwikkeld.

Nagenoeg emissievrij

Het is met de nieuwe Stralis nagenoeg emissievrij rijden op bio-LNG, ook op lange afstanden. Dat onderstreept het motto ‘Pure Kracht’ volgens Pierre Lahutte, President van Iveco. Volgens Iveco is de nieuwe motor voor de NP 460 de krachtigste aardgasmotor op de markt. Samen met een stuk duurzaamheid en de langere onderhoudsintervallen helpt dat de prestaties te optimaliseren zonder de uptime van de vrachtwagen aan te tasten.

Lees ook: Iveco sluit grootste LNG deal ooit

Reageer op dit artikel