nieuws

Picnic gaat op zondag bezorgen

Distributie 1597

Online supermarkt Picnic start een proef in Utrecht Oost met zevendaagse bezorging. De websuper komt voor het eerst ook op zondag aan de deur.

Picnic gaat op zondag bezorgen

Om in de behoefte te voorzien van de klanten, gaat Picnic nu ook op zondag bezorgen. De online supermarkt gaat de 7-daagse levering testen in Utrecht Oost. Als de pilot een succes wordt, wil Picnic de zondagslevering uitbreiden naar andere steden. De bezorging is kosteloos. Eerder kondigde Picnic al aan op de zondag voor kerst te gaan bezorgen.

Nieuw distributiecentrum

Aan innovatie en groei geen gebrek bij Picnic. Sinds de start in 2015 is de online super hard gegroeid. Picnic is inmiddels in 26 steden actief en bedient volgens eigen zeggen 70.000 klanten. Om de groei aan te kunnen bouwt het bedrijf een nieuw distributiecentrum van 35.000 vierkante meter in Utrecht Lage Weide.

Landelijke dekking

Picnic werkt toe naar een landelijke dekking. Dit moet gebeuren met 5 distributiecentra en 70 hubs. De expansie wordt gefinancierd door een kapitaalinjectie van 100 miljoen euro. Ook uitbreiding naar Europa zit in de pijplijn.

Picnic als logistieke dienstverlener

Picnic ziet ook kansen in een rol als logistieke dienstverlener. De online supermarkt overweegt op te treden als dienstverlener voor andere e-commerce bedrijven.

Reageer op dit artikel