nieuws

Benelux controleert strikter op sjoemelen tachograaf

Distributie 2104

Sjoemelen met de tachograaf en rij- en rusttijden zonder gepakt te worden, wordt lastiger in de Benelux. De Benelux landen gaan secuurder controleren en informatie uitwisselen.

Benelux controleert strikter op sjoemelen tachograaf

Dat is vastgesteld in het Benelux-besluit. Hierin staat dat de diverse inspectiediensten voor het wegvervoer  met elkaar gegevens uitwisselen over  het gebruik van de tachograaf en het respect voor de rij- en rusttijden door transportondernemingen.

 

Lees ook
ILT verdenkt 400 transporteurs van oneerlijke concurrentie

Scania en ILT pakken samen tachograaf-fraude aan

 

Op basis van deze gegevens worden risicoprofielen opgesteld en worden ondernemingen met een hoog risicocijfer meer en gerichter gecontroleerd.

Stapsgewijze samenwerking

De gegevensuitwisseling tussen de drie landen wordt stapsgewijs uitgerold. In een volgend stadium wordt naast  inbreuken op de rij- en rusttijden en de tachograaf, ook informatie uitgewisseld  over andere inbreuken.

Voorloper in de EU

Met dit besluit lopen de Benelux-landen voorop in de EU. Uitbreiding naar andere landen is gewenst. Benelux zal dit actief gaan promoten bij andere landen, samenwerkingsverbanden en de Europese Commissie.

 

Reageer op dit artikel