nieuws

Transportplatform Synple wil Europa veroveren na kapitaalinjectie

Distributie 3886

Transportplatform Synple wil Europa veroveren na kapitaalinjectie

Synple kan verder groeien. Het online transport platform om lege vrachtkilometers te reduceren heeft ruim 1 miljoen euro ontvangen van investeerders.

De investeerders in online transport platform Synple zijn Mainport Innovation Fund II en Newion. Synple heeft een samenwerkingsplatform voor wegvervoerders. Met het platform kunnen transporteurs eenvoudig vrachten combineren en ritten uitwisselen.

Doelstellingen platform

Zo wordt de transportsector efficiënter, worden minder lege kilometers afgelegd, CO2 gereduceerd en winstgevendheid verhoogd. Met deze eerste externe financieringsronde kan Synple versneld transporteurs aansluiten, haar organisatie verder uitbreiden en opschalen voor internationale expansie.

 

Lees ook
Deeleconomie ‘grote kans’ voor logistiek

 

Synple is onder meer betrokken bij het project Samen Minder Leeg (SMiLe) dat 20 miljoen minder lege kilometers moet genereren.

Logistieke dienstverleners staan centraal

Net als digitale transportplatformen zoals Uberfreight, Convoy en Saloodo gebruikt Synple slimme technologie om vracht en capaciteit te matchen. in tegenstelling tot andere applicaties, zich enkel op de logistieke dienstverleners. Vervoerders kunnen onderling, zonder openheid te geven over prijsafspraken, elkaars lege ruimtes invullen.

Sjansen met de tinders van de transportwereld
Online vrachtplatformen veroveren de transportmarkt. De disruptieve initiatieven die vracht en vervoer bij elkaar brengen, brengen de traditionele transportwereld in vervoering. Geflirt wordt er volop. Of de platformen ook echte liefde teweeg zullen brengen is nog de vraag.
Lees het hele artikel digitaal (editie 2, 2017)

 

 

Europa uitbreiden

Roderick Rodenburg, oprichter van Synple: “We zijn supertrots op de combinatie van deze twee investeerders. Er zijn veel aanmeldingen vanuit de verschillende sectoren in de logistiek en uit het buitenland. Met onze investeringspartners gaan we de komende jaren deze groei realiseren en die zelfs nog verder versnellen. We willen snel heel Europa bedienen!”

Reageer op dit artikel