nieuws

Cummins presenteert elektrische concepttruck

Distributie 2796

Cummins presenteert elektrische concepttruck

Motorenfabrikant Cummins heeft een elektrische aandrijflijn ontwikkeld die in 2019 op de markt moet komen. Dinsdag 29 augustus presenteerde het Amerikaanse Cummins de concepttrekker waarin deze elektrische aandrijflijn is verwerkt, de AEOS, in haar Tech Center in Columbus, Verenigde Staten.

De AEOS concepttruck met een elektrische aandrijflijn bestaat uit een 140 kWh sterk accupakket in plaats van een 12 liter motor. De elektrische aandrijflijn weegt ongeveer hetzelfde als een conventionele dieselaandrijflijn en dat is gunstig voor het laadvermogen. De truck heeft verder een actieradius van ongeveer 160 kilometer. Cummins meldt dat er later ook nog een hybrideversie op de markt komt met een kleine dieselmotor ter ondersteuning en een hogere actieradius.

Cummins is met de presentatie van de elektrische truck in Amerika Tesla net wat te snel af. Deze elelektrische autofabrikant presenteert later deze maand haar semi-elektrische truck te presenteren. Het is overigens niet de bedoeling dat Cummins ook echt zelf de elektrische trucks gaat bouwen. Het bedrijf blijft een motorenfabrikant die beoogd heeft om de elektrische aandrijflijn aan derden te verkopen.

Lees ook:

Ontwikkeling elektrische trucks neemt vlucht

TLN: in 2025 alle stadsdistributie elektrisch

Reageer op dit artikel