nieuws

VDL bouwt waterstoftruck

Distributie 2508

VDL bouwt waterstoftruck

Niet alleen Toyota zet in op waterstof voor trucks. Ook het Nederlandse VDL omarmt de techniek. De voertuigfabrikant bouwt een 27 tons waterstoftruck.

De bouw van de truck is onderdeel van het Europese project H2Share.  Het project wordt gesubsideerd door Interreg North-West Europe.

Dat meldt Waterstofnet, dat het project begeleidt. H2Share is bedoeld om de ontwikkeling van waterstoftrucks voor logistieke toepassingen te faciliteren. Het project moet aantonen dat  waterstoftechnologie in trucks klaar is voor de praktijk.

Bouw vrachtwagen

Voor het project bouwt VDL een 27 tons vrachtwagen op waterstof. De Duitse firma Wystrach maakt een mobiel waterstoftankstation. Samen moeten deze een soort transnationaal living lab worden. Demonstraties worden ingepland op zes locaties in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Het project loopt tot 2020.

 

Waterstof verovert wereld van intern transport?

 

Waterstof als toekomst

Het projectteam is niet de enige dat gelooft in waterstof als nieuwe brandstof. Toyota lanceerde onlangs in de Verenigde Staten ‘Project Portal’ – een waterstof brandstofcel systeem dat is ontworpen voor zware vrachtwagens. Toyota is van mening dat waterstof brandstofceltechnologie de potentie heeft om de motor van de toekomst te worden. Zo zijn de Japanners ook klaar om de heftrucks over te zetten naar deze techniek.

 

Reageer op dit artikel