nieuws

Stedelijke distributie: Elon Musk heeft de oplossing

Distributie 2451

Stedelijke distributie wordt een steeds groter probleem door de oprukkende e-commerce. Niet als het aan de directeur van Tesla ligt. Elon Musk heeft een spectaculaire als uitdagende oplossing voor ogen.

Stedelijke distributie: Elon Musk heeft de oplossing

Elon Musk, de leidsman van Tesla onthulde nieuwe details over zijn nieuwste project: tunnelboor project. Hij deed dat afgelopen vrijdag op een TED-conferentie in Vancouver. Tunnels zijn volgens Musk de oplossing voor het alsmaar drukker wordende stadsverkeer.

 

Lees ook
Goederenvervoer loopt vast na 2030

 

Tunnels de oplossing voor stedelijke distributie

Een net vrijgegeven visualisatie toont elektrische die auto’s die door tunnels verplaatsen. Afdalen gaat via een lift. Waarna de auto via een automatisch systeem door de tunnel wordt getransporteerd. De auto wordt op het einde van de rit weer per lift naar straatniveau gebracht.

Toestemming steden

Musk zei dat de auto’s zo snel zouden rijden als 200 kilometer per uur. Hij zou toestemming van steden hebben om de tunnels te realiseren. Ze zouden ook vrij duur zijn, wat een van de redenen is waarom Musk smalle tunnels wil bouwen.

Reageer op dit artikel