nieuws

Ernstig ongeluk vrachtwagens: winnende app voorkomt erger

Distributie 1348

Ernstig ongeluk vrachtwagens: winnende app voorkomt erger

Ongelukken met vrachtwagens zijn geen zeldzaamheid. De applicatie van Simacan en TransFollow kan erger voorkomen. De app won de hoofdprijs van de tweede online TransportLAB Challenge.

Inzicht krijgen in de lading van een ‘verongelukte’ vrachtwagen. Dit is essentieel voor hulpdiensten als het gaat om trucks met gevaarlijke stoffen. Dat is dan ook exact wat de winnende app van Simacan en TransFollow doet.

Control tower en vrachtbrief

De  applicatie voor verkeerscentrales verbindt de control tower van Simacan, die vorig jaar is vernieuwd, met de digitale (e-CMR) vrachtbrief van TransFolllow. Door dit inzicht kan de wegbeheerder de in te schakelen hulpverlener(s) laten uitrukken met het juiste materieel en kan er voortaan sneller een besluit genomen worden over het al dan niet vrijgeven van de rijbanen.

TransportLAB Challenge

De prijs werd uitgerekt in het kader van TransportLAB Challenge. Het doel van de wedstrijd is logistieke innovatie te stimuleren. Dit jaar was het thema ‘Logistics Mobility’.

 

Reageer op dit artikel