nieuws

DHL investeert 8,5 miljoen in nieuw sorteercentrum

Distributie 1842

DHL investeert 8,5 miljoen in nieuw sorteercentrum

DHL Express heeft een nieuw sorteercentrum geopend in Breda. Het nieuwe service center maakt onderdeel uit van een groot investeringsplan.

In het nieuwe het service center in Breda, kosten ruim 8,5 miljoen euro, zijn de expresactiviteiten ondergebracht. Van daaruit wordt West-Brabant en het gebied ten zuiden van Rotterdam bedient als het gaat om internationale expreszendingen. Eerder vonden die plaats vanuit Roosendaal, waar de andere DHL-onderdelen gehuisvest blijven.

Feiten service center DHL

Het sorteercentrum van DHL Express beslaat zo’n 4.000 vierkante meter loods en kantoor. Met 700 zonnepanelen wekt het service center ruim 80% van de benodigde stroom zelf op. Het sorteercentrum heeft 30 docks.  Er werken 130 medewerkers die met zo’n 35 bestelwagens, vrachtwagens en een Parcycle West-Brabant en het gebied ten zuiden van Rotterdam tot en met Zeeland bedienen.

5000 zendingen

Dagelijks worden in het Service Center zo’n 5.000 internationale, tijdkritische expreszendingen verwerkt. Het nieuwe centrum huisvest ook een shop waar klanten en particulieren hun zendingen zelf kunnen afleveren en brengen.

DHL investeert fors in Nederland

DHL heeft 10 service centers in Nederland. Zij verwerken drie keer zoveel zendingen als 10 jaar geleden. De groeiverwachtingen gaan uit van nog eens een verdubbeling in de komende tien jaar. Om deze aantallen te kunnen blijven verwerken, moet het netwerk worden uitgebreid. In de komende tijd wordt 45 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk.

Inmiddels zijn de vestigingen op Schiphol en in Eindhoven en Apeldoorn grondig vernieuwd en uitgebreid en zijn er volledig nieuwe vestigingen in Utrecht en Breda. De nieuwbouw voor de regio Rotterdam-Den Haag in de buurt van DeIft zal dit voorjaar gereed zijn

 

 

 

Reageer op dit artikel