nieuws

De Rooy bezorgt DE-koffieapparaten ‘elektrisch’

Distributie 1717

De Rooy bezorgt DE-koffieapparaten ‘elektrisch’

Logistiek dienstverlener De Rooy Transport distribueerde de afgelopen weken een groot aantal koffieapparaten van Jacobs Douwe Egberts Professiona (JDE)l met een zero emissie elektrische Hytruck. De nieuwe apparaten werden afgeleverd bij vestigingen van ProRail in Utrecht.

De leveringen volgden nadat de spoorwegbeheerder eerder een tender had uitgeschreven voor de vervanging van de koffiemachines in drie vestigingen in Utrecht. Douwe Egberts kwam uiteindelijk als beste uit de bus. Het bedrijf zet zich volgens eigen zeggen wereldwijd in om bij te dragen aan een duurzamere koffie- en theemarkt. Het terugbrengen van CO2-uitstoot is daar onderdeel van. De inspanning om ook de distributie van koffieapparaten waar mogelijk zero emissie met een elektrische vrachtwagen te doen, sluit dan ook aan op dit duurzaamheidsstreven.

‘We helpen de vervoerders die voorop lopen’

Douwe Egberts zocht hiervoor de samenwerking met De Rooy die ervaring heeft met de inzet van een zero emissie Hytruck. “Ons initiatief gaat verder dan de voorwaarden in de tender. Wij kiezen hiervoor omdat wij in elektrische bevoorrading een uitstekende manier zien om bij te dragen aan een betere luchtkwaliteit en leefomgeving van binnensteden. Ook helpen we zo de vervoerders die daar nu al mee vooroplopen, zegt André Berends, Implementation Teamleader bij JDE.

DeRooyTransportDE

De Rooy deed de last mile

Daarom werden de nieuwe machines direct bij de Rooy afgeleverd waarna de chauffeurs met hun elektrische truck in vijf transporten voor de last mile zorgden en na het omruilen, de oude machines weer afvoerden.

Bedrijf investeert tonnen in ‘vergroening’

Directeur Peter De Rooy stelt dat er jaarlijks vele tonnen worden geïnvesteerd in het vergroenen van zijn bedrijf. “Zo rijden wij niet alleen elektrisch maar wekken daarvoor ook onze eigen energie op met meer dan 1500 vierkante meter zonnepanelen op het dak van ons warehouse in ’t Goy bij Utrecht.”

Voorop in toepassing CNG

Ook is de logistiek dienstverlener eerder begonnen met het inzetten van trucks op CNG. Eerst voor de kleinschalige distributie. De Rooy: “inmiddels kopen wij nagenoeg alleen nog maar CNG- en LNG-trucks omdat deze voertuigen door de voortschrijdende techniek onze hele vervoersbehoefte prima kunnen afdekken.”

Forse verlaging CO2-footprint

Volgens De Rooy beschikt zijn bedrijf over een eigen aardgasstation. “Omdat wij werken met biogascertificaten, hebben we de afgelopen jaren alleen al binnen onze transportafdeling in vijf jaar tijd de CO2-footprint met ruim 28 procent weten te verlagen.”

 

Reageer op dit artikel