nieuws

Albert Heijn doet mee met chauffeurs project

Distributie 2740

Albert Heijn doet mee met chauffeurs project

Albert Heijn en transportbedrijven die voor de supermarkt het transport verzorgen doen mee met het project ‘2000 chauffeurs gezocht’ van Sectorinstituut Transport en Logistiek. 

Door de aantrekkende economie ontstaat er een tekort aan vakbekwame chauffeurs. Het project ‘2000 chauffeurs gezocht’ van Sectorinstituut Transport en Logistiek geeft mensen die altijd al chauffeur wilden worden de kans om met 90% vergoeding van het lesgeld en een baangarantie hun droombaan te realiseren.

Albert Heijn online en haar transporteurs doen nu mee met dit project. De transportbedrijven Peter Appel Transport, St. v.d. Brink, Cornelissen Transport, Nabuurs, Simon Loos en Zandbergen Transport zijn erbij betrokken. Net als deze transportbedrijven, merkt ook Albert Heijn dat het steeds lastiger wordt om aan bezorgers te komen, zowel voor Albert Heijn Online als voor de Albert Heijn winkeldistributie.

In dienst bij AH Online

Belangstellenden voor een chauffeursbaan worden uitgenodigd voor voorlichtingsavonden en selectiegesprekken. Kandidaten die een selectiegesprek met positief resultaat hebben gevoerd en aansluitend een aantal testen met positief resultaat hebben afgelegd, ontvangen van de transportbedrijven een baangarantie van 12 maanden. Deze garantie gaat in na afronding van de rijopleidingen. De rijopleidingen worden gevolgd, ten tijde van het dienstverband met AH Online. Tijdens dit dienstverband zijn de kandidaten actief als bezorger bij Albert Heijn Online.

Subsidie

Dankzij de subsidie vanuit het sectorplan, betalen het transportbedrijf en de kandidaat elk maar 10 procent van het lesgeld. De ambitie is om ook op deze manier veel zij-instromers aan een baan als vrachtwagenchauffeur te helpen.

Het project ‘2000 chauffeurs gezocht’ is onderdeel van het Sectorplan Transport en Logistiek 2016-2017 en wordt gefinancierd door het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector SOOB en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het Sectorinstituut voert het Sectorplan uit.

Lees ook het uitgebreide artikel over het chauffeurstekort in Logistiek Magazine van november.

Abonneren Logistiek

Reageer op dit artikel