nieuws

TomTom en VDO Continental werken samen bij opslag tachodata

Distributie 2066

TomTom en VDO Continental werken samen bij opslag tachodata
Foto links: Thomas Schmidt, Managing Director TomTom Telematics

TomTom Telematics en VDO Continental gaan in een samenwerkingsverband zorgen voor een effectievere data-archivering voor vrachtwagens. Met de samenwerking, die dinsdag tijdens de IAA-persdag in Hannover werd beklonken, willen beide marktleiders in fleetmanagement oplossingen, gebruikers in staat stellen om data van op afstand te verzenden van de vrachtwagen naar de backoffice, zonder dat hiervoor eerst moet worden teruggereden naar het depot of hoofdkantoor.

De nieuwe integratie verbindt de TomTom Telematics oplossing Webfleet met het zogeheten TIS-Web, dat onderdeel is van het Continental-merk VDO. Wagenparkbeheerders die deze nieuwe oplossing inzetten, hebben meer controle over hun digitale-tachograafdata.

Beter voldoen aan wetgeving

Het automatisch downloaden van tachograafdata van wagenparkvoertuigen en het automatisch uploaden van tachograafdata naar TIS-Web kunnen de complexiteit in het voldoen aan de geldende wetgeving verlichten.

Efficiënter wagenparkbeheer

Aangezien de VDO-oplossing de tachograafdata ook analyseert en beoordeelt, helpt het de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren doordat het wagenparkbeheerders ongewenste onderbrekingen in voertuigschema’s te verminderen.

Analyseren tachograafdata is een uitdaging

“Het vastleggen en analyseren van tachograafdata op een tijdige en effectieve manier is altijd een uitdaging geweest voor beheerders van grote wagenparken. Dit zorgt vaak voor extra kosten, zowel qua tijd als zelfs boetes”, stelde Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Telematics (foto links) gisteren tijdens een persconferentie in hal 11 op de IAA in Hannover, waar de samenwerking met VDO Continental wereldkundig werd gemaakt.

Directe koppeling backoffice systemen

Volgens Schmidt zorgt de samenwerking ervoor dat vrachtwagens direct kunnen worden gekoppeld aan de backoffice systemen van transporteurs en logistiek dienstverleners. “Ze zijn daardoor beter verbonden te zijn en controle te hebben over hun data, zodat ze meer kunnen bereiken en hun doelen eenvoudiger, sneller en efficiënter behalen. Deze nieuwe integratie voegt een nieuwe component toe aan onze bestaande transportpropositie.”

Natuurlijke match tussen twee marktleiders

Lutz Scholten, Hoofd Tachografen, Telematica en Service bij Continental, voegt hieraan toe: “Het is een natuurlijke match voor twee marktleiders om samen te werken en zo een uitgebreide oplossing te bieden, die bedrijven helpt bij het voldoen aan wet- en regelgeving.” De samenwerking is volgens Scholten ook een volgende stap in het versterken van het compliancy-domein in Continentals fleet management-oplossingen, die onder andere ook oplossingen voor chauffeurs, voertuigen, logistiek en trailers bevatten. Ook TIS-Web-klanten die de TomTom Webfleet-oplossing al hebben geïnstalleerd, profiteren van de samenwerking doordat ze de twee oplossingen nu kunnen samenvoegen in één oplossing.

Nieuwe app in oktober beschikbaar

De nieuwe gecombineerde app – Webfleet TachoShare TIS-Web Connect van beide fleetmanagement specialisten is vanaf volgende maand beschikbaar voor klanten, te beginnen in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Daarna volgt de rest van Europa. Kosten voor de extra diensten zijn vanaf 4,90 euro per voertuig per maand voor de standaardintegratie, en vanaf 8,90 euro per voertuig per maand met toevoeging van de Remaining Driving Time-functionaliteit van TomTom Telematics. Dit is een toevoeging op de bestaande kosten van Webfleet- en TIS-Web-accounts.

Reageer op dit artikel