nieuws

UPS test levering met elektrische driewieler

Distributie 1468

UPS is onlangs gestart met een test om in het stadscentrum van het Vlaamse Leuven pakketjes te leveren met behulp van een elektrische driewieler.

UPS test levering met elektrische driewieler

De zes maanden durende test startte begin juni en vindt plaats in de Diestsestraat en de omliggende zijstraten in Leuven. Leveringen gebeuren met een speciale elektrisch ondersteunde driewieler die uitgerust is met een bagagebak die tot 15 pakketjes kan bevatten. De bevoorrading gebeurt via een wagen die geparkeerd staat in het centrum.

Het bezorgen per driewieler moet bijdragen aan het verminderen van het aantal auto’s, files, CO2 uitstoot en geluid. “Wij zijn blij met de beslissing van UPS om met deze test te starten,” zei Louis Tobback, Burgemeester van Leuven. “We zochten naar oplossingen om het verkeer in het centrum van Leuven te beperken en de levenskwaliteit in de stad te verbeteren. Dit project is hier een goed voorbeeld van en toont duidelijk aan hoe de overheid en de zakenwereld kunnen samenwerken.”

Alternatieve leveringsmethode

De test in Leuven is één van de vele tests voor alternatieve leveringsmethoden die UPS in Europa uitvoert als onderdeel van UPS’s Rolling Laboratory voor het testen van voertuigen met alternatieve brandstof en uitgerust met spitstechnologie. In Hamburg gebeuren als onderdeel van een twee jaar durende test leveringen met driewielers en elektrische voertuigen vanaf vier containers die in het stadscentrum staan. Ook in de Tridente-wijk in Rome-centrum, een drukke winkel- en toeristische zone met een aantal voetgangerszones, gebeuren leveringen met een elektrisch ondersteunde driewieler.

“Het gebruik van een driewieler in dit deel van Leuven maakt onze leveringen efficiënter, zowel op het vlak van werkkosten als op het vlak van milieueffecten,” zegt Karl Haberkorn, country manager, UPS Belgium. “UPS ziet zichzelf als deel van de oplossing en blijft als partner werken aan het verkleinen van de impact op het milieu van het leveren van pakketten.”

Reageer op dit artikel