nieuws

Scania introduceert nieuwe generatie trucks

Distributie 3742

Scania introduceert nieuwe generatie trucks

Scania lanceert een nieuw gamma trucks. Duurzaamheid staat centraal bij de nieuwe generatie vrachtwagens.

Tien jaar onderzoek en ontwikkeling, 2 miljard aan investeringen, ruim 10 miljoen kilometer aan testritten. Dat zijn de cijfers die horen bij de nieuwe generatie Scania trucks.”We  lanceren niet alleen een nieuwe serie trucks, maar ook een uniek en doordacht programma duurzame oplossingen in de vorm van producten en diensten die niemand anders in de sector ons ooit heeft voorgedaan – dat durf ik met zekerheid te stellen.” Met die woorden lanceerde Henrik Henriksson, President en CEO van Scania dinsdag officieel de nieuwe generatie Scania trucks.

Nieuwe cabine

De meest in het oog springende nieuwigheid zijn de cabines. Bij het ontwerp van het interieur van de nieuwe cabines was het hoofddoel de chauffeur optimale rij- en rustruimte te bieden. De zichtbaarheid naar voren en opzij is verbeterd doordat de positie van de chauffeur dichter naar de voorruit toe en een klein beetje meer naar links werd geschoven. De A-stijlen zijn zo ontworpen dat de dode hoek is geminimaliseerd. Dankzij het vernieuwde dashboardpaneel is het gemakkelijker om zijlings te verplaatsen in de cabine.

Aerodynamica

De echte innovatie is zit in de nieuwe technologieën, diensten en kennis waardoor klanten gemakkelijker een overzicht van hun kosten en inkomsten kunnen krijgen. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. De nieuwe generatie trucks verbruikt gemiddeld 5% minder brandstof dankzij de verbeterde aandrijflijnen en aerodynamische oplossingen. Na de eerste onthulling in Europa zullen de introducties doorgaan met meer opties voor de klanten. Het hele proces wordt afgerond met de gelijktijdige lancering op markten buiten Europa in een periode van 18 maanden.

Testritten

Het doel is in het kader van de lanceringen minstens 40.000 klanten en potentiële klanten zelf een testrit te laten maken met de nieuwe voertuigen en hen kennis te laten maken met het volledige aanbod van Scania.

 

Reageer op dit artikel