nieuws

Dit is Amazon eerste vrachtvliegtuig

Distributie 3190

Dit is Amazon eerste vrachtvliegtuig

Amazon heeft zijn eerste vrachtvliegtuig. De Boeing werd afgelopen donderdag voor het eerst getoond aan het publiek.

Dat Amazon zijn macht op het gebied van logistieke dienstverlening wil uitbreiden is geen nieuws meer. Ook niet dat het dit onder meer wilt doen door de aanschaf van Boeings 767’s. Maar hoe die er uit zien was nog onbekend.

Geheime vlucht

Tot nu toe: afgelopen donderdag werd tijdens een besloten bijeenkomst in Seattle de eerste van in totaal 20 vliegtuigen onthuld. De Boeing 767 had hiervoor een geheime vlucht gemaakt van New York naar Seattle.

Vloot van 40 vliegtuigen

Bij 20 vliegtuigen blijft het niet. Amazon ambieert een vloot van 40 stuks, vertelde Dave Clark, senior vice-president woldwide operations tijdens de onthulling.  Amazon wil  meer controle over de levertijd en de kosten. Door de recente stap wil Amazon nog minder afhankelijk worden van carriers als  Fedex en UPS.

Eigen vliegveld Amazon

De vliegtuigen staat niet op zich. Eind vorig jaar is Amazon onder projectnaam Aerosmith een eigen luchtvrachttransport operatie begonnen. De e-commerce gigant heeft in Ohio een voormalig vliegveld van DHL in gebruik hebben genomen.

Logistiek netwerk

Eerder kwam het al met drones en schafte het vele vrachtwagens aan in Amerika. Begin 2016 werd al bekend dat Amazon zich ook op de zeevracht stort. De online reus heeft via een Chinees partnerbedrijf een vrachtschip service laten registreren in Amerika.

Duitsland en Frankrijk

In Europa spreidt het bedrijf ook zijn logistieke tentakels uit. De plannen om in Duitsland een eigen (pakket)bezorgdienst te beginnen, worden steeds concreter. Ook in Frankrijk vergroot het bedrijf zijn invloed.

Reageer op dit artikel