nieuws

Hankyu gefaseerd over op Global Forwarding-platform Kewill

Distributie 908

Hankyu gefaseerd over op Global Forwarding-platform Kewill

Logistiek dienstverlener Hankyu Hanshin Express heeft de implementatie van Kewill’s freight forwarding-software in België afgerond. Nederland volgt nu. De software-uitrol iss onderdeel van een Europees initiatief waarbij alle activiteiten van het Japanse bedrijf worden geïntegreerd in één expeditie platform.

Hankyu Hanshin Express zet Kewill’s oplossing in voor het beheren van zijn logistieke processen en expeditie-activiteiten via land, zee en lucht. Met de opzet van een expeditieplatform worden de ketenpartners en vervoerders van de internationaal opererende logistiek dienstverlener met elkaar verbonden.

Tijdbesparing en minder fouten

Ook hoeft informatie maar één keer te worden ingevoerd in het platform. Dit zorgt voor tijdsbesparing, minder onnodig contact over zendinginformatie en verkleint de kans op fouten.

Gefaseerde uitrol begon in Duitsland

De eerste fase van het project begon in Duitsland en werd in 2013 afgerond. Vervolgens volgden het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk in 2014 en 2015.

Nederland volgt in tweede helft 2016

In de eerste helft van dit jaar is het platform in België live gegaan. De volgende fase is de implementatie van het platform in Nederland. Die vindt plaats in de tweede helft van dit jaar.

Oplossing voldoet aan nieuwe XML-standaard

De multimodale freight forwarding-oplossing van Kewill biedt de logistiek dienstverlener toegang tot belangrijke informatie over zendingen en geeft inzicht in de status ervan. Het platform verbetert ook het beheer van expeditieprocedures binnen de Europese activiteiten van het Japanse bedrijf. Daarmee voldoet het aan de nieuwe zogeheten Cargo XML-standaard voor het uitwisselen van gegevens.

Reageer op dit artikel