nieuws

Chocolade gigant Callebaut kiest voor TMS van Descartes

Distributie 1283

Het Belgisch-Franse Barry Callebaut Group, een van de grootste chocoladeproducenten ter wereld, kiest voor de transportmanagementoplossing van Descartes. Met deze cloud TMS-oplossing wil de chocolade gigant zijn wereldwijde verzendingsprocessen, performance en inzicht verbeteren.

Chocolade gigant Callebaut kiest voor TMS van Descartes

De transportmanagementoplossing (TMS) speelt in op de behoefte van Barry Callebaut om bestaande handmatige processen te automatiseren, zodat efficiënter kan worden gewerkt en beter inzicht wordt verkregen in de duizenden containers die de chocoladeproducent jaarlijks verscheept afkomstig van 52 fabrieken verdeeld over vier continenten.

Leverbetrouwbaarheid gaat omhoog

De oplossing van Descartes helpt Callebaut ook bij het verbeteren van de transparantie in de toeleveringsketen, de kosten voor stock-in-transit en het verlagen van transportkosten. Ook is het mogelijk om de vervoerderstarieven en -hun prestaties beter te managen alsmede het verbeteren van de leveringsbetrouwbaarheid voor zowel de fabrieken als eindklanten.

Verlagen van logistieke kosten

De nieuwe generatie cloud-gebaseerde TMS-oplossing van Descartes moet bedrijven als Barry Callebaut helpen om zowel de complexiteit van hun keten als het verlagen van de logistieke kosten. Dat is mogelijk volgens de TMS-leverancier door processen in de gehele verzendingscyclus te automatiseren en effectiever te managen. Met het op een netwerk gebaseerde, modulaire platform kunnen inkoop- en verkooporderdata worden geconverteerd in transportopdrachten, vervoerscontracten worden beheerd en vervoersplannen worden geoptimaliseerd en uitgevoerd.

Minder administratieve rompslomp

Daarnaast gebruikt Barry Callebaut de oplossing om contact te houden met handelspartners, overzicht te behouden over verzendingen en voorraden, vrachtrekeningen te controleren en de leveranciers- en vervoerdersprestaties te beheren. Door processen te automatiseren maakt het bedrijf bovendien een einde aan de administratieve rompslomp met als positief gevolg dat verzendingen, vervoerders, vaarroutes en doorlooptijden in de gehele internationale toeleveringsketen beter zijn te managen.

 

Reageer op dit artikel