nieuws

Invoering AGS uitgesteld

Distributie

Invoering AGS uitgesteld
Invoering AGS release is uitgesteld

De invoering van de nieuwe release van AGS is uitgesteld. De livegang zou eind november moeten plaatsvinden, maar uit berichten van zowel de Douane als douane softwareleveranciers blijkt dat een start met de nieuwe release van AGS tot problemen zou kunnen leiden.

De problemen die de Douane meldt rond AGS en de problemen die onder andere door softwareleverancier Stratech worden aangegeven verschillen.
De Douane geeft aan dat er uitstel is van AGS omdat het bedrijfsleven en leveranciers zouden hebben aangegeven dat bedrijven onvoldoende zouden zijn voorbereid op de aanstaande wijzigingen in het WDO Datamodel. Dit zou volgens de Douane kunnen leiden tot risico’s voor het proces voor opslag- en invoeraangiften.

Bedrijven Test Omgeving (BTO) en AGS

Softwareleveranciers hebben aangegeven dat de belangrijkste reden voor uitstel van de invoering van AGS is, dat de Douane niet aan een belangrijke eis van IT-leveranciers en bedrijven heeft kunnen voldoen. Die eis betreft een functioneel volledige Bedrijven Test Omgeving (BTO) die volledig beschikbaar dient te zijn, minstens drie maanden voor de GoLive.

Douane Software Alliantie (ADS) verheugd over uitstel AGS

Vanuit de Douane Software Alliantie (ADS) is naar de Douane toe gewezen op het niet geerd zijn van deze testomgeving. Volgens leverancier Stratech bevat de huidige testomgeving nog fouten. De ADS is verheugd dat door de koepelorganisaties en de ADS afgegeven waarschuwingen hebben geleid tot het uitstel.

Reageer op dit artikel