nieuws

Jan Westerhoud verlaat ECT per 2015

Distributie

Jan Westerhoud verlaat ECT per 2015

Jan Westerhoud treedt af als president-directeur van ECT. Hij legt per 1 januari 2015 zijn functie neer en gaat met pensioen.

Jan Westerhoud en aandeelhouder Hutchison Port Holdings Limited (HPH) hebben dit in goed onderling overleg besloten. Een opvolger wordt in de komende periode bekend gemaakt. Westerhoud leidde de afgelopen tien jaar ECT. De containerterminal heeft in die periode een forse groei meegemaakt en heeft succesvol nieuwe activiteiten ontplooid.

Maasvlakte

ECT is nu verreweg het grootste containeroverslagbedrijf in de haven van Rotterdam. Of dat zo blijft, is de vraag. Het bedrijf vreest namelijk een groot deel van de overslag te verliezen aan de twee concurrenten APM en RWG, die in tegenstelling tot ECT wel een plek op Maasvlakte II hebben verworven.

Rechtszaak

ECT klaagde het Havenbedrijf aan vanwege misbruik van een economische machtspositie. De rechter stelde in september ECT in het ongelijk waardoor het Havenbedrijf geen 900 miljoen euro schadevergoeding aan ECT hoefde te betalen. ECT laat weten dat het vertrek van Westerhoud niets met deze kwestie van doen heeft. Wat de reden van zijn terugtreden wel is, meldt het bedrijf evenmin.

Reageer op dit artikel