nieuws

Heineken gaat elektrisch rijden in Amsterdam

Distributie

Heineken gaat elektrisch rijden in Amsterdam

Na Rotterdam worden nu ook horecaklanten van Heineken in Amsterdam bediend door een elektrisch vrachtwagen.

Het is de eerste van minimaal vier elektrische vrachtwagens die in Amsterdam ingezet gaan worden. De vrachtwagen, ontwikkeld door GINAF, is dankzij het laadvermogen van 9 ton en een bereik tot 200 km uitermate geschikt voor stedelijke distributie en wordt voor Heineken ingezet door vervoerder Simon Loos. In Rotterdam rijdt de truck al sinds eind vorig jaar.

FREVUE project

De elektrische vrachtwagens in Amsterdam is een gevolg van de samenwerking tussen de bierbrouwer en de gemeente. Beide partijen maken onderdeel uit van het Europees project FREVUE, dat elektrisch vrachtvervoer door de stad stimuleert. Heineken Nederland wil in 2020 gebruikmaken van 0-emissie transport voor de horecadistributie in alle grote steden in de Randstad.

Lees ook de blog van Walther Ploos van Amstel over ondergrondse bieropslag als reactie op bovenstaand thema.

Reageer op dit artikel