nieuws

Kewill breidt MOVE-platform uit met verladersfuncties

Distributie

Kewill breidt MOVE-platform uit met verladersfuncties

Logistieke software leverancier Kewill heeft haar MOVE-cloudplatform uitgebreid met nieuwe functies speciaal voor verladers. Zo kunnen verladers uit uiteenlopende sectoren met deze functionaliteiten voortaan hun eigen transportplanning en -uitvoering beheren, het gehele transportmanagementproces automatiseren en meer inzicht krijgen in hun supply chain.

De Kewill MOVE-cloudoplossing voor verladers combineert ook alle supply chain-functies die nodig zijn voor verladers en fabrikanten, zoals multimodaal transport, douane-compliance, warehousing, integratie en end-to-end visibility van zendingen.

Toegang tot internationaal vervoerdersnetwerk

De oplossing kan, zo meldt de softwareleverancier, eenvoudig worden geïmplementeerd met hulp van gebruiksklare templates, waardoor de ROI hoog is en IT-overheadkosten laag blijven. Met de MOVE-oplossing hebben verladers ook toegang tot een internationaal vervoerdersnetwerk van 16.000 bedrijven dat volgens Kewill constant blijft groeien. Daarnaast kan met dit cloud platform snel worden gereageerd op nieuwe mogelijkheden in de markt en de veranderende klantvraag.

Slechte planning bron van zorg

Uit recent onderzoek dat Kewill samen met Transport Intelligence uitvoerde onder supply chain professionals dat 72 procent aangeeft  dat de risico’s van slechte planning een belangrijke bron van zorg zijn.

Voordelen MOVE-platform

Het MOVE-platform in de cloud biedt verladers in dat licht de mogelijkheid om te meten of de transportpartners voldoen aan de afgesproken criteria.
Belangrijke voordelen van deze cloudoplossing voor verladers zijn volgens Kewill:

  • Mogelijkheid om transportkosten te verminderen met vijf tot vijftien procent door het optimaliseren van routeplanning, vervoerdersselectie en consolidatie;
  • Automatiseren van offertes voor zendingen en het inplannen van afspraken en statusupdates van zendingen, zodat zendingen op tijd worden geleverd en de kosten binnen het vastgestelde budget blijven;
  • Versnellen van transportfactuurverwerking en betalingsgoedkeuringen voor het verbeteren van de vervoerdersrelaties en het verminderen van doorlooptijden van betalingen;
  • Optimaliseren van inkomende transportprocessen door samenwerking met leveranciers
Reageer op dit artikel